Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο εντιμότατος κύριος Σρέντερ 
ΚΟΣΜΟΣ

Ο εντιμότατος κύριος Σρέντερ 

«Οι ρωσικές κινήσεις στα σύνορα με την Ουκρανία αποτελούν απάντηση στις νατοϊκές ενέργειες στη Βαλτική και την Πολωνία»

Από τη Λίνα Δρούγκα, Δημοσιογράφο

Ορκισμένος φίλος του Πούτιν παραμένει ο πρώην καγκελάριος Σρέντερ. Και δεν είναι λίγες οι φορές  που έχει γίνει το κόκκινο πανί, ακόμα και στην ίδια του τη χώρα. Τα σαλόνια του Κρεμλίνου ωστόσο παραμένουν για τον ίδιο πολύ αναπαυτικά. Τόσο που δείχνει να αγνοεί τις όποιες επικρίσεις επιδεικτικά. Πλούσιος μπορεί να μην έγινε ως καγκελάριος, ο τραπεζικός του λογαριασμός όμως για τις υπηρεσίες του στην Gazprom και σε άλλους ρωσικούς ενεργειακούς κολοσσούς δεν είναι σίγουρα καθόλου ευκαταφρόνητος. Οι δηλώσεις Σρέντερ υπέρ της Ρωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας άφησαν εποχή. «Οι ρωσικές κινήσεις στα σύνορα με την Ουκρανία αποτελούν απάντηση στις νατοϊκές ενέργειες στη Βαλτική και την Πολωνία».

‘Δεν ζητάω συγνώμη’

Σήμερα επανέρχεται. «Δεν ζητάω συγνώμη για τη στάση μου, δεν ζητάω συγνώμη για τη φιλία μου με τον Πούτιν, ίσως να με χρειαστείτε κιόλας στο μέλλον», είπε και πρότεινε στη γερμανική κυβέρνηση να λειτουργήσει ο Nord Stream 2, κατηγορώντας μάλιστα τη Siemens για την αποτυχία της συνέχισης του έργου που θα κάλυπτε την ανάγκη των Γερμανών σε ενέργεια.

Πριν από λίγο καιρό ο Όλαφ Σόλτς ήταν αρκετά καυστικός για τον πρώην καγκελάριο και τη διάθεση που έδειξε να παρέμβει στο θέμα της παράδοσης οπλισμού στο Κίεβο. «Δεν ζήτησα καμία συμβουλή από τον Σρέντερ και δεν μου έδωσε καμία». Πόσο μάλλον τώρα, που η γερμανική κυβέρνηση λέει πως ο αγωγός αυτός σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Βλέπω να έρχεται νέο ηχηρό όχι από την πλευρά της Καγκελαρίας. Αλλά δεν βλέπω να σταματά ο Σρέντερ τις προσπάθειές του. Εντιμότατος και…καλοπληρωμένος…!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις