Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Με τα φώτα νυσταγμένα και …κλειστά
ΚΟΣΜΟΣ

Με τα φώτα νυσταγμένα και …κλειστά

Και όπως σε κάθε θρίλερ, το έργο «παίζεται» με κλειστά φώτα…

Από τη Λίνα Δρούγκα, Δημοσιογράφο

Πιο στρυμωγμένοι από όλους οι Γερμανοί. Και είναι δύσκολος ο γρίφος που έχει να λύσει το Βερολίνο. Θα πρέπει να βρει τρόπο να εξοικονομήσει 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου έως τον Μάρτιο του 2023 για να επιτευχθεί ο στόχος των Βρυξελλών. Να εξοικονομήσει σχεδόν το ένα τέταρτο του συνόλου που θα πρέπει να αποθηκευτεί στη Γηραιά Ήπειρο. Η ποσότητα αυτή είναι ίση με την ετήσια μέση κατανάλωση 5 εκατομμυρίων τετραμελών νοικοκυριών…

Ντουζάκι στο…πόδι

Και τα νοικοκυριά πρέπει να πειστούν. Οι πολίτες καλούνται να κάνουν πιο σύντομα ντους, να αυξήσουν τη θερμοκρασία του ψυγείου τους κατά 1 βαθμό και να μονώσουν καλύτερα τα σπίτια τους.

Η μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια εταιρεία κατοικιών της Γερμανίας θα μειώσει τη θέρμανση για τους ενοικιαστές σε πολλά από τα διαμερίσματά της τη νύχτα, ενώ ορισμένες πόλεις σχεδιάζουν να ανοίξουν θερμαινόμενους χώρους, όπου είτε οι άστεγοι είτε αυτοί που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τη θέρμανση, να βρίσκουν καταφύγιο τον δύσκολο αυτόν χειμώνα.

Eiffel Tower during nighttime
Κλειστές πόρτες, φώτα και… πρόστιμο

Όλες οι χώρες αναζητούν τρόπους για να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και να γεμίσουν τις αποθήκες φυσικού αερίου τους. Τα φώτα στους δρόμους κλείνουν, στα δημόσια κτήρια μπαίνουν θερμοστάτες για ψύξη στους 27 βαθμούς και θέρμανση στους 19.

Στην Ισπανία μάλιστα σε όλες τις επιχειρήσεις το ηλεκτρονικό θερμόμετρο θα είναι υποχρεωτικό, όπως υποχρεωτικό θα είναι το σύστημα κλεισίματος στις πόρτες ώστε να μην φεύγει η ψύξη ή η θέρμανση.

Στη Γαλλία θα πέφτει πρόστιμο 150 ευρώ στις επιχειρήσεις που αγνοούν τις προειδοποιήσεις να κλείνουν πόρτες και παράθυρα.

Και ο εφιάλτης στο δρόμο προς την απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο συνεχίζεται. Και όπως σε κάθε θρίλερ, το έργο «παίζεται» με κλειστά φώτα…

white fluorescent light turned on on black wall
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις