Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

18

Ιανουαρίου 2025

alphafreepress.gr / PLUS / Άμμος στο κινητό: Πώς να καθαρίσετε τη συσκευή σας
PLUS

Άμμος στο κινητό: Πώς να καθαρίσετε τη συσκευή σας

Το κινητό είναι ευαίσθητο σαν συσκευή γι' αυτό θα πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην παραλία

Η εποχή αυτή μας ωθεί στην παραλία για να κάνουμε ένα μπάνιο και να περάσουμε λίγο χρόνο μακριά από το σπίτι. Πολλοί από εμάς, αν όχι όλοι, κουβαλάμε μαζί μας το κινητό μας για να απασχολούμαστε. Το περιβάλλον της παραλίας όμως δεν είναι και το πιο φιλικό για τις συσκευές αυτές καθώς είναι γεμάτο νερό και “ύπουλη” άμμο.

Είναι εύκολο να εντοπίσουμε το νερό που έχει πέσει σε κάποια συσκευή και μπορούμε να το σκουπίσουμε πριν γίνει κάποια ζημιά. Σε αντίθεση με το νερό, όμως, η άμμος μπαίνει σε σημεία που δύσκολα μπορούμε να εντοπίσουμε, όπως στο ηχείο, στις θύρες φορτιστή, ακουστικών ή usb. Πώς αφαιρούμε λοιπόν την άμμο από το κινητό μας όσο πιο απλά γίνεται και με υλικά από το σπίτι;

 

Πώς καθαρίζουμε το κινητό τηλέφωνο

Το κινητό τηλέφωνο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και είναι λογικό να το έχουμε και στην παραλία. Ένα σημείο όπου η συσκευή γεμίζει συχνά με άμμο είναι συνήθως στο ηχείο, κάνοντας κακή την ποιότητα του ήχου. Το έχουμε συχνά στα χέρια μας ή κοντά μας σε κάποιο τραπεζάκι κάνοντας το αυτόματα εκτεθειμένο στην άμμο. Τι γίνεται όμως όταν καταλάβουμε ότι το κινητό μας έχει πάρει άμμο σε κάποιο σημείο; Αρχικά να σημειωθεί ότι σε μια τέτοια περίπτωση, καθαρίζουμε ολόκληρο το κινητό γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει μπει άμμος και σε άλλα σημεία.

Παλαιοτέρα επικρατούσε η άποψη ότι μια μπατονέτα στεγνή ή με οινόπνευμα είναι αρκετή για διώξει την άμμο από την συσκευή. Αυτό δεν ισχύει αν σκεφτεί κανείς ότι ακόμα και η μικρότερη μπατονέτα δεν είναι αρκετά μικρή για χωρέσει σε όλες τις τρύπες ενός κινητού τηλεφώνου. Παρόμοια ίσχυαν και για τις οδοντογλυφίδες που ενώ μπορούν να χωρέσουν σε μικρές τρύπες, δεν αφαιρούν αποτελεσματικά την άμμο. Αυτά που θα χρειαστούμε για τον καθαρισμό ενός κινητό από άμμο είναι: κολλητική ταινία και μια συσκευή που φυσάει δυνατά αέρα.

Το κόλπο με την κολλητική ταινία

Αυτό που δουλεύει σίγουρα είναι το δυνατό φύσημα σε όλο το κινητό με κάποια συσκευή που βγάζει πολύ δυνατά αέρα. Λειτουργεί αποτελεσματικά και δεν υπάρχει κίνδυνος να χαλάσετε κάποια θύρα όπως με μια οδοντογλυφίδα.  Διαφορετικά αν δεν έχετε τέτοια συσκευή μπορεί να χρησιμοποιήσετε κολλητική ταινία. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κόψετε ένα κομμάτι και να το φέρετε σε σχήμα κώνου με την κόλα να βρίσκεται εξωτερικά έτσι ώστε να κολλήσει πάνω η άμμος. Μετά βάζετε την άκρη που ουσιαστικά είναι μια μικρή μύτη σε κάθε τρύπα του κινητού (ηχείο, θύρα ακουστικών κτλπ).

Για ένα καλύτερο καθαρισμό, πρώτα φυσάτε το κινητό με μια συσκευή που βγάζει δυνατά αέρα και μετά χρησιμοποιείτε την ταινία για ό,τι έμεινε. Σε κινητά με σπασμένες οθόνες επιμένουμε λίγο παραπάνω με το φύσημα. Όσο για την κολλητική ταινία, την κολλάμε και την αφαιρούμε από όλη την οθόνη αφού βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξεκολλήσει κάποιο κομμάτι της οθόνης. Επαναλαμβάνουμε μερικές φορές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις