Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανδρουλάκης παρακολούθηση: Η κυβέρνηση προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης παρακολούθηση: Η κυβέρνηση προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Ανδρουλάκης παρακολούθηση: O κ. Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί αναλυτικά για το πώς προέκυψε η εισαγγελική άδεια για παρακολούθησή του

Να επικοινωνήσει με τον Νίκο Ανδρουλάκη επιχείρησε νωρίτερα σήμερα η κυβέρνηση, χωρίς επιτυχία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές, η κυβέρνηση επιχείρησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Ανδρουλάκη διά του υπουργού Γιώργου Γεραπετρίτη, ωστόσο εκείνος δεν ανταποκρίθηκε. Η κυβέρνηση, πλέον, αναμένει τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την Κρήτη, ωστόσο συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζουν ότι είναι δεδομένη η απόφαση του πρωθυπουργού να χυθεί φως στην υπόθεση, ενώ έχει δοθεί εντολή να ενημερωθεί πλήρως ο Νίκος Ανδρουλάκης από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ.

O κ. Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί αναλυτικά για το πώς προέκυψε η εισαγγελική άδεια για παρακολούθησή του, λένε κυβερνητικές πηγές. Η κλήση του κ. Ανδρουλάκη θα γίνει από τον νέο αρχηγό της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, ο οποίος ορίστηκε αντικαταστάτης του Παναγιώτη Κοντολέων ο οποίος παραιτήθηκε νωρίτερα σήμερα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, υπήρξε νόμιμη εισαγγελική απόφαση για παρακολούθηση των επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη, επί τρεις μήνες, με την επισύνδεση, η οποία δεν έγινε με το λογισμικό Predator. Η παρακολούθηση διεκόπη δύο μέρες μετά την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Η νόμιμη αν και χωρίς να έχει λάβει γνώση ο πρωθυπουργός, όπως τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές, εισαγγελική απόφαση για παρακολούθηση των επικοινωνιών του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι η αιτία που οδήγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην απόφαση να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων.

Ως αυτή την ώρα είναι γνωστό ότι ο Παναγιώτης Κοντολέων ενέκρινε την παρακολούθηση, ωστόσο ο διοικητής της ΕΥΠ για άγνωστους λόγους αποφάσισε να μην ενημερώσει τον πρωθυπουργό επί του θέματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις