Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εγνατία κάνναβη: Ένας απλός τροχονομικός έλεγχος έβγαλε… λαβράκι
ΕΛΛΑΔΑ

Εγνατία κάνναβη: Ένας απλός τροχονομικός έλεγχος έβγαλε… λαβράκι

Εγνατία κάνναβη: Ο οδηγός του φορτηγού το εγκατέλειψε και χάθηκε στην ορεινή δύσβατη περιοχή.

Εκατοντάδες αστυνομικοί παίρνουν μέρος στην αναζήτηση του οδηγού-μεταφορέα, που εγκατέλειψε στη θέα τους φορτηγάκι στην Εγνατία Οδό μέσα στο οποίο ήταν συσκευασμένα πάνω από 300 κιλά κάνναβης! Όλα ξεκίνησαν από έναν απλό τροχονομικό έλεγχο! Άνδρες του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, που βρίσκονταν κοντά στον κόμβο Πολύμυλου της Εγνατίας οδού, στο πλαίσιο μέτρων για την κίνηση των εκδρομέων της Κυριακής, αντελήφθησαν ότι κινείτο ύποπτα ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού και αποφάσισαν να του κάνουν σήμα να σταματήσει. Εκείνος, όμως, τράβηξε χειρόφρενο, άνοιξε αστραπιαία την πόρτα, πετάχτηκε έξω από το όχημα, εγκαταλείποντάς το στους τροχονόμους και εξαφανίστηκε μέσα σε δύσβατη, ορεινή περιοχή. Από τον έλεγχο στις πινακίδες του αυτοκινήτου, προέκυψε ότι ήταν κλεμμένο από την Αττική, ενώ στο εσωτερικό του μεταφέρονταν πάνω από 300 κιλά κάνναβης.

Το γεγονός ότι το όχημα είχε κλαπεί από το 2019, δείχνει στους αστυνομικούς ότι το κύκλωμα που κρύβεται πίσω από τον μεταφορέα έχει προϊστορία και μεγάλη δράση στην αποστολή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια. Σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., το άτομο που αναζητείται, μετέφερε, για την ακρίβεια, 303 κιλά και 330 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Η περιγραφή της ΕΛΑΣ

Ακολουθεί η περιγραφή του τρόπου με τον οποίο εντοπίστηκε το φορτηγό γεμάτο 300 κιλά ναρκωτικά. Αναφέρει η Αστυνομία: «Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, επιχείρησαν να ελέγξουν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, του οποίου ο οδηγός, αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, εγκατέλειψε το όχημα, τράπηκε σε φυγή και διέφυγε της σύλληψης, εκμεταλλευόμενος το δύσβατο της περιοχής. Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν εντός του αυτοκινήτου, 7 ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 117 πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 303 κιλών και 330 γραμμαρίων. Συνεχιζόμενης της έρευνας διαπιστώθηκε ότι, το ανωτέρω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο είχε κλαπεί από περιοχή της Αττικής τον Οκτώβριο του 2019. Συνολικά κατασχέθηκαν: 303 κιλά και 330 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ανωτέρω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και 1 ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας.

Και στη Θεσπρωτία

Οι μεταφορές όμως μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, δεν έχουν τέλος. Σε παραμεθόρια περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας συνελήφθη Αλβανός υπήκοος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών και απείθεια. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον αλλοδαπό σε παραμεθόρια περιοχή οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τον συνέλαβαν, «παρά την προσπάθειά του να αποτρέψει τον έλεγχο ασφαλίζοντας τις πόρτες του οχήματος», τονίζει η Αστυνομία. Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 70 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 77 κιλών και 320 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν ακόμη το αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεως οχημάτων με έδρα χώρα του εξωτερικού και κινητό τηλέφωνο. Το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση της παραπάνω ποσότητας ναρκωτικών εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 190.000 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις