Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πρωινό με χαμηλές θερμίδες: Ιδέες που θα κάνουν καλό στη σιλουέτα σου
PLUS

Πρωινό με χαμηλές θερμίδες: Ιδέες που θα κάνουν καλό στη σιλουέτα σου

Πρωινό με χαμηλές θερμίδες: Τα παρακάτω πρωινά θα σε χορτάσουν και θα σου παρέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά

Θες να κάνεις κάτι σωστό για το σώμα σου; Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λένε.  Τα παρακάτω πρωινά θα σε χορτάσουν, θα σου παρέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και θα κάνουν καλό στη σιλουέτα σου.

Γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

Με 2 κουταλιές της σούπας βρώμη, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, 1 μικρή χούφτα καρύδια και 2 κουταλιές της σούπας goji berries ή αποξηραμένα cranberries ή blueberries, χωρίς προστιθέμενη ζάχαρη.

Μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως

1 φέτα κίτρινο τυρί light, 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι.

Ομελέτα με 1 ολόκληρο αυγό

2-4 επιπλέον ασπράδια, ψιλοκομμένη γαλοπούλα, λίγο τυρί light (κίτρινο τριμμένο ή cottage cheese ή ανθότυρο), ό,τι λαχανικά έχουμε (π.χ. ντοματάκια, μανιτάρια και πολύχρωμες πιπεριές) και 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως.

Smoothie με 1 ποτήρι φυτικό γάλα ή γάλα 1.5% λιπαρά

Λίγο γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, λίγο μέλι, βανίλια και φρούτο. Για πιο πλούσια υφή, μπορούμε να προσθέσουμε και ½ μικρό αβοκάντο. Ένα ποτήρι γάλα 1.5% λιπαρά ή 1 γιαούρτι 2% λιπαρά  με 3 κουταλιές της σούπας δημητριακά ολικής αλέσεως ή 2 κουταλιές της σούπας κουάκερ ή 1 κουταλιά της σούπας muesli και 1 φρούτο.

Μπαγκέτα με κοτόπουλο και κατίκι

Ανοίγουμε μια μικρή μπαγκέτα ολικής άλεσης και γεμίζούμε με μια φέτα τυρί λάιτ, 2 φέτες κοτόπουλο από την προηγούμενη μέρα (ή γαλοπούλα), μαρούλι και απλώνουμε μια λεπτή στρώση κατίκι.

Muffins με σπανάκι και ασπράδια αυγού

Ψεκάζουμε μία φόρμα για muffin, με λάδι καρύδας. Τοποθετούμε 2 κούπες σπανάκι, μικρά κομματάκια ντομάτας και γεμίζουμε με τα ασπράδια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς.

Φρουτοσαλάτα

Με 2 φρούτα, 1 γιαούρτι 2% λιπαρά, 5 κομμάτια θρυμματισμένη καρυδόψιχα, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και κανέλα.

Pancake με μπανάνα και βρώμη

Χτυπάμε στο μπλέντερ 2 αυγά, 1 μπανάνα, δύο κουταλιές της σούπας βρώμη και λίγη κανέλα. Ρίχνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε με μια κουταλιά της σούπας μέλι.

Γιαούρτι με muesli και μέλι

Ανακατεύουμε ένα κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με 2 κουταλιές της σούπας muesli με αποξηραμένα φρούτα και περιχύνουμε με 1 κουταλιά της σούπας μέλι και λίγη κανέλα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις