Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μεταγραφές: Οι προσδοκίες και η αλήθεια
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μεταγραφές: Οι προσδοκίες και η αλήθεια

Μεταγραφές: Ο… παικταράς που πήρε ή του έδωσαν τα…κλειδιά της ομάδας τώρα γίνεται ο… «αποδιοπομπαίος τράγος»!

«Με τον…”μάγο” Πινέδα η ΑΕΚ αλλάζει επίπεδο»! «Ο…”πιστολέρο” Ελ Αραμπί “έσωσε” τον  Ολυμπιακό…»! «Με τον Αντράζ Σπόραρ ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να κάνει την… ”διαφορά”»! «Και ο τελευταίος να… ”κλείσει” την πόρτα στην Τούμπα»! Είναι μερικοί από τους τίτλους που χρησιμοποιούν οι εφημερίδες την εποχή αυτή που λόγω μεταγραφών οι παίκτες αλλάζουν ομάδες! Ο σκοπός είναι ιερός! Οι εφημερίδες όλες και ιδιαίτερα οι αθλητικές που έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν και τα μεγάλα…”ξύλινα” γράμματα θέλουν με τον τρόπο αυτό, να παρουσιάσουν την αξία ενός ποδοσφαιριστή! Άσχετα αν αυτόν δεν τον γνωρίζει ούτε η… μάνα του! Αν μάλιστα κατά την διάρκεια της προετοιμασίας ένας από τους συγκεκριμένους παίκτες «πιάσει» από τύχη μια καλή απόδοση και «κάνει», πετύχει γκολ που τέτοιο «σημειώνεται κάθε 100 χρόνια» τότε οι… μετοχές του στο…”Χρηματιστήριο Αξιών του Ποδοσφαίρου” ανεβαίνουν κατακόρυφα!

«Όνειρο»! «Σπάνιο»! «Οβίδα»! «Κεραυνός»! «Άπιαστο»! «Κανονιά»! «Τούβλο»! (Τούβουλο για τους περισσότερους!) «Ηδονή»! Είναι μερικά από τα…κοσμητικά επίθετα που οι εφημερίδες υπογραμμίζουν στην πρώτη σελίδα τους και «υποδέχονται» έτσι τον άσο της ομάδας τους! «Τα κλειδιά της ομάδας πήρε ο τάδε» έγραψαν κάποιες εφημερίδες για να δώσουν μεγαλύτερη αίγλη στο συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή! Αυτά και πολλά άλλα διαβάζουμε στον καιρό των μεταγραφών!

Όταν σβήσουν τα φώτα

Όταν όμως τα φώτα των μεταγραφών σβήσουν και έρθει η ώρα των αποδείξεων τότε τα πράγματα αλλάζουν! Σοβαρεύουν. Και κάθε…κατεργάρης πάει στον πάγκο του! Ο… παικταράς που κατά την διάρκεια της προετοιμασίας «έβγαζε μάτια», τώρα… «κλείνεις τα μάτια», επειδή δεν αντέχεις τέτοιο… θέαμα! Ο… παικταράς που πήρε ή του έδωσαν τα…κλειδιά της ομάδας τώρα γίνεται ο… «αποδιοπομπαίος τράγος»! «Ρεε τι…”παλτό” είναι αυτός»! «Σκέτο κρέας…»! «Αυτός ρεε ήρθε για να πάρει από εδώ την…σύνταξη του»! Και κάπως έτσι ξεκινούν οι γκρίνιες.

Οι οπαδοί που δεν έχουν υπομονή, απειλούν και βρίζουν με πολλά και…καλά γαλλικά τους πάντες και τα πάντα!! «Που είναι ρεε οι παίκτες που μας τάξατε;»! Διαμαρτύρονται έντονα στη διοίκηση της ομάδας τους, η οποία προσπαθεί, κάνοντας απεγνωσμένες κινήσεις να τους καθησυχάσει. Να τους διαβεβαιώσει πως σε λίγο θα…”τρίβουν τα μάτια τους” με την απόδοση του παίκτη, θέλοντας έτσι να κερδίσει χρόνο!  Εκείνο πάντως που ξεχνούν όλοι είναι αυτό που λέει ο λαός μας. «Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται»! Ψέματα;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις