Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έγκλημα Άρτα: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα Άρτα: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

Έγκλημα Άρτα: Το αυτοκίνητο βρέθηκε σε ορεινή περιοχή στα σύνορα Άρτας-Αιτωλοακαρνανίας.

Σε ορεινή περιοχή, στα σύνορα της Άρτας με την Αιτωλοακαρνανία, εντοπίστηκε το αυτοκίνητου του 29χρονου, του ατόμου που σκόρπισε θάνατο και πόνο στο Αστροχώρι, όταν πυροβόλησε τέσσερις φορές και σκότωσε τον 80χρονο πεθερό του, μπροστά στα μάτια της συντετριμμένης κόρης του άτυχου θύματος και στη συνέχεια διέφυγε. Μια σοβαρή μαρτυρία, που έφθασε στους αστυνομικούς, οι οποίοι, χωρισμένοι σε πολυάριθμες ομάδες χτενίζουν την περιοχή να βρουν τα ίχνη του δράστη του φρικτού εγκλήματος, που παγώνει το πανελλήνιο, τους έφερε στην ορεινή περιοχή των συνόρων της Άρτας με την Αιτωλοακαρνανία.

Εκεί βρήκαν εγκαταλελειμμένο το αγροτικό φορτηγάκι του δράστη και συνάντησαν έναν βοσκό, ο οποίος είχε δει να περνάει από την περιοχή ο 29χρονος, μετά το φρικτό έγκλημα το οποίο ο ίδιος αγνοούσε εκείνη τη στιγμή. Μάλιστα, όπως είπε στους αστυνομικούς, όταν τον ρώτησε τον 29χρονο που πηγαίνει, του απάντησε εκείνος ότι βγαίνει στο βουνό «γιατί είχε κάποια προβλήματα με συγγενείς του».

 

Η κατεύθυνση των ερευνών

Με δεδομένο ότι το αυτοκίνητο ο δράστης το είχε εγκαταλείψει από την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας, οι ολονύκτιες έρευνες είχαν πλέον κατεύθυνση αναζήτησής του. Αν κινήθηκε πεζός, ο δράστης, είναι δύσκολο, υπέθεταν οι αστυνομικοί μετά τα μεσάνυχτα, να έχει καταφέρει να απομακρυνθεί πολύ, εκτός και αν κρύβεται κάπου λόγω νύχτας ή κατάφερε να βρει άλλο μέσο στην πορεία. Σε κάθε περίπτωση, οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί εκεί και έχουν στηθεί μπλόκα σε διάφορα κομβικά σημεία και ευελπιστούσαν οι επιτελείς της Αστυνομίας ότι θα αποδώσουν, αργά η γρήγορα, αποτελέσματα καθώς θεωρούσαν ότι ο αστυνομικός κλοιός στην περιοχή θα τον εμπόδιζε να διαφύγει για δεύτερη φορά. Στο μεταξύ, έρχονται συνεχώς συγκλονιστικές λεπτομέρειες στο φως για τις συνθήκες, υπό τις οποίες πυροβολήθηκε από τον πρώην γαμπρό του ο 80χρονος.

 

Πρώτα πυροβόλησε την πρώην σύζυγο

Πρώτα, ο δράστης στράφηκε στην πρώην σύζυγό του με την οποία έχει ένα παιδί 2,5 ετών.  Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι αστόχησε και στη συνέχεια ο τραγικός πατέρας της, στην προσπάθειά του να τον αποτρέψει από τη δολοφονία της, δέχθηκε τέσσερις σφαίρες κι έπεσε νεκρός στην αυλή του σπιτιού του, στο Αστροχώρι της Άρτας. Τότε μόνο ο 29χρονος μπήκε τρέχοντας στο αγροτικό αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε προς τα σύνορα Άρτας-Αιτωλοακαρνανίας. Νεότερα στοιχεία ήρθαν στο φως και για τη σχέση της κόρης του θύματος με τον πρώην σύζυγό της, που ήταν γνωστός για το οξύθυμο του χαρακτήρα του και τα επεισόδια που δημιουργούσε συχνά.

 

Ένα χρόνο σε διάσταση

Η κόρη, λοιπόν, του άτυχου 80χρονου που έπεσε νεκρός, για περίπου έναν χρόνο ζούσε σε διάσταση με τον 29χρονο και μόλις πριν από πέντε ημέρες εκδόθηκε και το διαζύγιο. Η κοπέλα, είχε επιστρέψει στο πατρικό της σπίτι μαζί με το παιδί της, όπου ουσιαστικά την προστάτευε εκεί ο πατέρας της αφού οι σχέσεις με τον πρώην σύζυγό της ήταν πολύ τεταμένες όπως τεταμένες ήταν οι σχέσεις του πρώην γαμπρού και με τον πεθερό του. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης πήγε στο πατρικό της πρώην συζύγου του, δήθεν για να δει το παιδί του με τους όρους που είχαν συμφωνηθεί. Εκεί προκάλεσε ένταση, ακολούθησε λογομαχία και πυροβόλησε εναντίον της πρώην συζύγου, δίχως να την πετύχει ευτυχώς.

Στη συνέχεια σε κατάσταση αμόκ, πυροβόλησε αλλεπάλληλα και σκότωσε τον πατέρα της στην αυλή του σπιτιού τους. Ο 29χρονος, που έψαχναν όλη τη νύχτα να συλλάβουν οι αστυνομικοί, διατηρεί κτηνοτροφική μονάδα και σχεδίαζε, λένε οι πληροφορίες, να μετακομίσει στην Αθήνα προκειμένου να εργαστεί σε μεταφορική εταιρεία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις