Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Το τέλειο Instagram: Ειδικός αποκαλύπτει τι κάνει το feed σας να φαίνεται ξεπερασμένο
PLUS

Το τέλειο Instagram: Ειδικός αποκαλύπτει τι κάνει το feed σας να φαίνεται ξεπερασμένο

Ειδικός αποκαλύπτει τι κάνει το feed σας να φαίνεται ξεπερασμένο

Το Instagram σας είναι γεμάτο με στημένες, αψεγάδιαστες φωτογραφίες από το γυμναστήριο και τις διακοπές σας; Τότε, δυστυχώς είναι εντελώς ξεπερασμένο, σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα της ποπ κουλτούρας. Ενώ κάποτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αφορούσαν την υιοθέτηση επιμελημένων φωτογραφιών και τέλεια σκηνοθετημένων στιγμιότυπων διακοπών, οι μοντέρνοι χρήστες της γενιάς Z εγκαταλείπουν τον τέλειο τρόπο ζωής με εικόνες και χρησιμοποιούν πλατφόρμες όπως το TikTok και το Instagram για να δείξουν μια πιο «αυθεντική» πλευρά της ζωής. «Η τελειότητα του Instagram έχει τελειώσει στα μάτια της γενιάς Z. Όλα αφορούν την πραγματική ζωή, τα πραγματικά προβλήματα, χωρίς κανένα φίλτρο στον ορίζοντα», εξήγησε ο Βρετανός ειδικός σε θέματα λαϊκής κουλτούρας Nick Ede.

«Είναι η επιστροφή στα βασικά του Instagram, όταν πρωτοβγήκε και οι άνθρωποι πάλευαν τι να ποστάρουν. Το Instagram είχε να κάνει με την αυθεντικότητα, αλλά σύντομα έγινε συνώνυμο των όμορφων ανθρώπων που δημοσιεύουν όμορφες αναρτήσεις. Το TikTok έδειξε στους χρήστες ότι η Gen Z έχει βαρεθεί τα φίλτρα και θέλει να δείξει σωστά την τέλεια ζωή της, πράγμα που μάλλον σημαίνει ότι είναι ατελής, όπως είναι οι περισσότερες από τις ζωές μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ήρθε λοιπόν η ώρα να ξεφορτωθείτε τις γλυκές στημένες φωτογραφίες ή τις βαριά επεξεργασμένες φωτογραφίες παραλίας και να δείξετε τον εαυτό σας όπως πραγματικά είστε και ποιοι είστε σε όλο το υπέροχο μεγαλείο σας». Παρακάτω, ο Nick Ede αποκαλύπτει τα dos και τα don’ts αν δεν θέλετε να φαίνεστε εντελώς πίσω από την εποχή (και ήρθε η ώρα να πείτε αντίο στις selfies με τον καθρέφτη του γυμναστηρίου…). Η Charlotte Dawson έδειχνε λαμπερή σε μια λευκή φόρμα για το πάρτι αποκάλυψης του φύλου της, αλλά πλέον είναι πασέ αυτού του είδους τα στιγμιότυπα.

Η Charlotte Dawson έδειχνε λαμπερή σε μια λευκή φόρμα για το πάρτι αποκάλυψης του φύλου της
Όχι «κλισέ» αποκαλύψεις για το φύλο του μωρού σας

Η τάση για την αποκάλυψη του φύλου του μωρού έχει τελειώσει. Το να στήσετε ένα ολόκληρο δωμάτιο με μπαλόνια συντονισμένα στο χρώμα για να τα μοιραστείτε στο Instagram δεν είναι κάτι που η Gen Z θα θέλει να κάνει. Δεν θέλουν να μοιραστούν ένα τόσο οικείο κομμάτι της ζωής τους. Θα πρότεινα να καλέσετε τους φίλους και την οικογένειά σας και να κάνετε μια διασκεδαστική αποκάλυψη που δεν είναι σαν μια αποκομμένη και κολλημένη που βλέπετε στο Instagram, αλλά πιο οργανική και πραγματική.

Μη φαίνεστε «πολύ καλοί» σε φωτογραφίες από το γυμναστήριο

Οι φωτογραφίσεις γυμναστικής είναι ένα μεγάλο όχι – όλοι γνωρίζουν ότι χρειάζεται πολύς ιδρώτας για να αποκτήσετε ένα six pack, αλλά στον κόσμο του Instagram δεν αξίζει όσο νομίζετε. Αυτό δεν δείχνει πραγματικά τι συμβαίνει στη ζωή ενός fitness influencer – η στάση της Gen Z είναι να αγκαλιάζει τα σώματα οποιουδήποτε σχήματος ή μεγέθους και να επιδεικνύει τη γυμναστική, αλλά να τονίζει ότι είναι σκληρή δουλειά και ότι κανείς δεν φαίνεται καλά μετά από 30 λεπτά στο διάδρομο και 1000 sit ups.

Ήρθε η ώρα να δείξουμε πόση προσπάθεια χρειάζεται ακόμη και για να σηκωθείς και να βγεις έξω – πόσο χρόνο χρειάζεται πραγματικά ένα τέλειο ρόφημα πρωτεΐνης και πόσο χρόνο κάνει η προετοιμασία του γεύματος, η οποία είναι ένα σχέδιο ολόκληρης ημέρας – όχι μια γρήγορη ιστορία.

Αποφύγετε τις σκηνοθετημένες φωτογραφίες αρραβώνων

Οι υπερβολικές φωτογραφίες αρραβώνων είναι απαγορευτικές. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της γενιάς Z δεν θέλουν να δουν μια φωτογραφία αρραβώνων στο Instagram εμπνευσμένη από τον Travis Barker, όπου έχουν δαπανηθεί χιλιάδες ευρώ για να επιδείξουν την αγάπη τους. Θέλουν να βλέπουν πραγματικές εικόνες αρραβώνων, όπου τους έχουν αιφνιδιάσει σε ένα τοπικό εστιατόριο ή σε διακοπές – όχι έναν σκηνοθετημένο αρραβώνα στον οποίο συμμετέχει όλος ο χώρος. Πρόκειται για μια πολύ προσωπική στιγμή, οπότε ίσως απλώς να μοιραστείτε στο διαδίκτυο μια ωραία εικόνα των δαχτυλιδιών.

Σταματήστε να χρησιμοποιείτε φίλτρα (εκτός αν είναι αστεία)

Η γενιά Z δεν αρέσκεται στα φίλτρα, εκτός αν είναι αστεία. Είναι ένα μεγάλο όχι να έχετε φίλτρα ομορφιάς που μουτζουρώνουν το πρόσωπό σας, πειράζουν τη μύτη σας και φουσκώνουν τα χείλη σας. Ήρθε η ώρα να γίνετε αληθινοί και να δείξετε τον ιδρώτα και τις ατέλειές σας. Αναδεικνύει περισσότερο την προσωπικότητά σου αν δεν βάζεις fillers και δείχνεις τις ατέλειές σου, τις αποτυχίες του μακιγιάζ σου και το πραγματικό σου δέρμα.

Ξεφορτωθείτε τα αψεγάδιαστα στιγμιότυπα των διακοπών σας

Οι τέλειες φωτογραφίες διακοπών για τη γενιά Z δεν έχουν να κάνουν με το τέλειο μαύρισμα ή με ιδιωτικό τζετ. Αφορούν το γεγονός ότι βρίσκονται σε μια οικονομική αεροπορική εταιρεία, κοιμούνται στο πάτωμα του αεροδρομίου και πίνουν ένα ζεστό κουτάκι κόκα-κόλα διαίτης. Δείξτε το πραγματικό σας ταξίδι και διασκεδάστε με τις καταστάσεις στις οποίες βρίσκεστε – από το να παραγεμίζετε τη βαλίτσα σας με ρούχα που δεν θα φορέσετε ποτέ μέχρι να μοιράζεστε ένα σακουλάκι πατατάκια όταν τελειώνουν τα σάντουιτς της αεροπορικής εταιρείας… αυτό είναι που το κάνει πιο διασκεδαστικό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις