Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τα πιο όμορφα νέα για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα πιο όμορφα νέα για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο

Η τρυφερή ανάρτηση με τη σύζυγό του στο Facebook - «Ο πιο ευτυχισμένος Δεκαπενταύγουστος»

Μια έντονη χρονιά είναι η φετινή για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο στην πολιτική σκηνή αλλά και στην προσωπική του ζωή.

Το ευτυχισμένο ζευγάρι περιμένει να καλωσορίσει την κόρη τους – το πρώτο παιδί τους – στο τέλος του Οκτωβρίου.

Μάλιστα, έχουν ήδη επιλέξει το όνομα της, το οποίο θα είναι Αντωνία.

Η τρυφερή ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου:

«Ο πιο ευτυχισμένος Δεκαπενταύγουστος. Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες, υγεία και χαρά σε όλον τον κόσμο. Βοήθειά μας η Παναγία μας», γράφει ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Λίγα λόγια

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1979 στο Μαρούσι και κατάγεται από τη Νάξο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (MA) στη φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο King’s College του Λονδίνου. Έχει πραγματοποιήσει μετεκπαίδευση, παρακολουθώντας σεμινάρια πάνω στα οικονομικά στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE). Εργάστηκε στο Λονδίνο ως σύμβουλος επικοινωνίας και στην ανάπτυξη επιχειρήσεων στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.Το 2013 εξέδωσε ποιητική συλλογή με τίτλο «ΟΝ» η οποία δέχτηκε αρνητική κριτική. Πέρα από τη μητρική του ελληνική γλώσσα, γνωρίζει ακόμη αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Τον Σεπτέμβριο του 2014 παντρεύτηκε τη δημοσιογράφο Τζίνα Μοσχολιού. Έξι μήνες μετά τον γάμο ανακοινώθηκε το διαζύγιό τους. Στις 6 Ιουλίου του 2019 παντρεύτηκε τη δημοσιογράφο Ελένη Καρβελά.

Δημοσιογραφία

Έχει εργαστεί σε μέσα ενημέρωσης όπως ο Flash και ο Ελεύθερος Τύπος, ενώ αργότερα ξεκίνησε να παρουσιάζει πολιτικές και ενημερωτικές εκπομπές στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Τα ξημερώματα της 10ης Μαΐου 2012 έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στα Εξάρχεια από αγνώστους και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ, απ’ όπου το ίδιο πρωί έλαβε εξιτήριο. Το 2015, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δήλωσε ότι ο Ρουπακιάς «πρέπει να είναι ράκος», φράση για την οποία απολογήθηκε στη Μάγδα Φύσσα μετά από λίγες ημέρες. Στις 5 Ιουλίου 2017 ο ΣΚΑΪ ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας του με τον δημοσιογράφο, μετά τα σχόλια που έκανε στην εκπομπή του για τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου, ο Μπογδάνος δήλωσε στην εκπομπή του ότι το θύμα χτυπήθηκε «από πρώην συντρόφους του Έλληνα Πρωθυπουργού» (δηλαδή του Αλέξη Τσίπρα). Κατόπιν εργάστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6, όπου ήταν και διευθυντής προγράμματος, ενώ από το 2020 κάνει εκπομπές στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1. Το 2017 ίδρυσε τον ειδησεογραφικό ιστότοπο meaculpa.gr, την ιδιοκτησία του οποίου μεταβίβασε στη σύζυγό του, το 2019, μετά την εκλογή του ως βουλευτή.

Πολιτική

Το 2019, πολιτικοί της Δεξιάς και δημοσιεύματα έκαναν λόγο για πιθανή συνεργασία του Μπογδάνου με τη Νέα Δημοκρατία. Στις 11 Φεβρουαρίου, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος, παρά την έντονη φημολογία που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα. Αφορμή για τη συγκεκριμένη απόφαση φέρεται να στάθηκε σχόλιο του Μπογδάνου στο Twitter, σχετικά με πιθανή είσοδο τανκς στην ΕΡΤ, σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία σχημάτιζε κυβέρνηση. Ο Μπογδάνος απάντησε σε άλλον χρήστη που τον ρωτούσε τι θα πράξει η ΝΔ στο μέλλον, ενώ αργότερα ισχυρίστηκε ότι «απάντησα εντελώς εσφαλμένα».

Στις 31 Μαΐου 2019, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Αθηνών για τις βουλευτικές εκλογές εκείνου του έτους, στις οποίες εξελέγη συγκεντρώνοντας 24.733 ψήφους. Στις 2 Φεβρουαρίου 2021 σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση εναντίον των σταθμευμένων οχημάτων του ιδίου και της συζύγου του έξω από την κατοικία τους στην Κηφισιά.

Στις 5 Οκτωβρίου 2021, η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της. Κατηγορήθηκε για αντικομμουνιστικό και ακροδεξιό λόγο στη Βουλή των Ελλήνων από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, με αφορμή την ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας.

Εθνική Συμφωνία

Στις 5 Απριλίου 2022, ο Μπογδάνος ανακοίνωσε την ίδρυση της πολιτικής κίνησης Εθνική Συμφωνία. Στην εκδήλωση παρέστησαν και αλλά πρόσωπα του ευρύτερου χώρου της δεξιάς, ενώ παρευρέθηκαν και οι πολιτικοί αρχηγοί της Δημιουργίας ξανά και της Νέας Δεξιάς (Θάνος Τζήμερος, Φαήλος Κρανιδιώτης) με τους οποίους ο Μπογδάνος μετά από νύξεις, προχώρησε στην δημιουργία πολιτικού φορέα, στον οποίο υπήρξε αντιπρόεδρος. Η πολιτική συνεργασία στο πλαίσιο της Εθνικής Δημιουργίας τερματίστηκε στις 10 Αυγούστου 2022, όταν ο Θάνος Τζήμερος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης, τον διέγραψαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις