Πώς καθαρίζουμε γαρίδες;
Με ένα μαχαίρι κόβουμε το κεφάλι της γαρίδας.
Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού αφαιρούμε ένα-ένα τα κελύφη. Συνήθως αφήνουμε το τελευταίο μέρος της ουράς για ομορφιά.
Γυρνάμε τη γαρίδα προς τα πάνω, χαράσσουμε τη ράχη της ίσα-ίσα με το μαχαίρι, αφαιρούμε το εντεράκι και το πετάμε.
Τώρα έχουμε τις εξής επιλογές: Είτε τις αφήνουμε ολόκληρες είτε τους δίνουμε το σχήμα πεταλούδας, πιέζοντας τη ράχη τους με το μαχαίρι.
Σπάμε και αφαιρούμε το πάνω μέρος της ουράς, γυρνάμε τη γαρίδα και κόβουμε το τελευταίο κομματάκι για να φαίνεται πιο όμορφη.
Βάζουμε σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες γαρίδες.
Τα κεφάλια και τα κελύφη τα βράζουμε για 20 λεπτά και κάνουμε ζωμό γαρίδας.