Μητσοτάκης Βουλή Live: Εξηγήσεις ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την πρωτολογία του στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων για τις παρακολουθήσεις.
Η συζήτηση διεξάγεται σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, με πρωτοβουλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ κ. Αλέξη Τσίπρα, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, «για τις παρακολουθήσεις από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό ΕΥΠ πολιτικών αντιπάλων του και δημοσιογράφων».
Στέλιος Πέτσας: «Μεγάλη υποκρισία από τον Ανδρουλάκη που αρνείται την ενημέρωσή του»
Ο Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, σε μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Την στάση του Νίκου Ανδρουλάκη που αρνείται να πάει να ενημερωθεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών την χαρακτήρισε υποκριτική και εξέφρασε την δυσαρέσκειά του που για μία διαδικασία και συζήτηση που διεξήχθη στην Βουλή με απόρρητο χαρακτήρα, τελικά έγινε φέϊγ βολάν. Για το εάν θα ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν αποτελεί εθνικό κίνδυνο για την χώρα ο κ. Πέτσας απάντησε ότι αυτό που έχει πει ο πρωθυπουργός είναι ότι επειδή υπάρχει ένα συγκεκριμένο ζήτημα που έχει να κάνει με το γεγονός της μη ενημέρωσή του, είναι ένα άλλο πολιτικό θέμα.
Για το ζήτημα της ενημέρωσης των πολιτών για το λόγο παρακολούθησης και των επισυνδέσεων στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη ανέφερε ο κ. Πέτσας: «Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο έχει μία σειρά από διαβαθμίσεις. Αυτό που πρέπει να μάθει ο κάθε ένας από εμάς, σαν πολίτης που έχει δικαίωμα να γνωρίζει, είναι εάν υπήρχε η νόμιμη διαδικασία για να λειτουργήσουν τα θεσμικά αντίβαρα». Ως προς την συνταγματικότητα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, δήλωσε ότι «εκ προοιμίου κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου». Στη συνέχεια αναπληρωτής υπουργός ανέφερε για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι σκοπός του είναι να παρατείνει το συμβάν αυτό επικοινωνιακά, να δημιουργήσει μία ένταση γύρω από το όνομά του και να θυματοποιηθεί.