Έτσι και την δοκιμάσεις θα την λατρέψεις.
Μια εύκολη συνταγή για κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο. Το καλοκαίρι τα κολοκυθάκια έχουν την τιμητική τους και είναι από τα λαχανικά που έχουν σταθερή αξία στην κουζίνα μας. Αυτή την εύκολη συνταγή για λαχταριστή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο που πήραμε από τον σεφ Γιάννο Βαλιάνο θα την κάνετε συνέχεια. Γίνεται στο τσακ μπαμ και ψήνεται γρήγορα.
Υλικά
800 γρ κολοκυθια
80 γρ κρεμμυδάκι φρέσκο
3 μέτρια αυγά
200 γρ φετα
70 γρ φρυγανιά
100 γρ γιαούρτι
Μισό ματσάκι μαϊντανό
Μισό ματσάκι δυόσμο η άνηθο
Έξτρα φρυγανια και λιγο λάδι για το ταψί
Για τη σος γιαουρτιού
Γιαούρτι στραγγιστό
Άνηθος
Λιγο αλάτι & λιγο ξύδι αν θέλετε
Εκτέλεση
Κόβουμε τις άκρες των κολοκυθιών και τρίβουμε στον τρίφτη. Έπειτα βάζουμε σε μια πετσέτα και στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, το αλάτι, το γιαούρτι, πιπέρι εάν θέλουμε, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τα 3 αυγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε την φρυγανιά και την σπασμένη φέτα και ανακατεύουμε πολύ καλά να έχουμε ένα μείγμα. Παίρνουμε ένα ταψί 32*25 και βάζουμε λίγο λάδι. Το απλώνουμε με ένα χαρτί και ρίχνουμε φρυγανιά σε όλη την επιφάνεια. Βάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα, μεσαία σχάρα, περίπου 25 λεπτά να ροδίσει και να μοσχομυρίσει. Εάν θέλετε να βγει πιο φουσκωτή απλά την βάζετε σε μικρότερο ταψί και την ψήνεται για λίγο παραπάνω.
Πηγη: Bovary
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.