Μαϊμού χειρούργοι – Θεσσαλονίκη: Στα “χέρια” της αστυνομίας κύκλωμα απατεώνων

ΕΛΛΑΔΑ

Μαϊμού χειρούργοι – Θεσσαλονίκη: Στα “χέρια” της αστυνομίας κύκλωμα απατεώνων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Μαϊμού χειρούργοι - Θεσσαλονίκη: Πώς η αστυνομία έφτασε στον "εγκέφαλο" του κυκλώματος

31.08.2022 | 14:31

Πέντε κινητά τηλέφωνα, αναμένεται να… μιλήσουν και επομένως να αποκαλύψουν τα έργα και τις ημέρες των διαβόητων «γιατρών», οι οποίοι ζητούσαν μετρητά και κοσμήματα από Έλληνες ηλικιωμένους, δήθεν για να…χειρουργήσουν στενά συγγενικά τους πρόσωπα, που, τάχα, είχαν τραυματισθεί σε τροχαία!

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Τα κινητά αυτά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή Βούλγαρου κακοποιού, αρχηγό συμμορίας απατεώνων, ο οποίος συνελήφθη στο Βέτοβο της χώρας αυτής, όπου φέρεται να ήταν και το «στρατηγείο» απ’ όπου πραγματοποιούσε τις τηλεφωνικές κλήσεις στην Ελλάδα και κατάφερνε να πείθει αρκετούς ηλικιωμένους ότι είναι… λαμπρός χειρουργός κι ότι έχει στα χέρια του τη ζωή των εγγονών τους ή των παιδιών τους, αλλά χρειάζονταν χρήματα για την αγορά αναλώσιμων υλικών.

Τα 30.000 ευρώ της 84χρονης

Οι αστυνομικές Αρχές της Βουλγαρίας συνέλαβαν τον εγκέφαλο, και συγκεκριμένο τον Βούλγαρο εγκέφαλο, όπως έχει αποδειχθεί της τηλεφωνικής εξαπάτησης 84χρονης από τη Θεσσαλονίκη, προ ημερών, με λεία 30.000 ευρώ.  Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η Περιφερειακή Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών, στην πόλη Ρούσε της Βουλγαρίας και οι αστυνομικοί της γειτονικής χώρας, προχώρησαν στη σύλληψη του 40χρονου «γιατρού», στην πόλη Βέτοβο.

Παράλληλα ταυτοποιήθηκε και μία 65χρονη γυναίκα, ως συνεργός του, που όμως δεν συνελήφθη, καθώς, αναφέρουν οι πληροφορίες, ότι νοσεί με κορονοϊό. Για τη συγκεκριμένη θεωρείται βέβαιο ότι έπαιζε το ρόλο του «μίμου» στη διάρκεια των τηλεφωνημάτων του τρόμου, παριστάνοντας την κόρη ή την εγγονή των τρομοκρατημένων θυμάτων, με κλάματα, κραυγές και φράσεις του στυλ «δώσε τα λεφτά να με σώσουν»!

Η… χειρουργική επέμβαση

Ο συλληφθείς 40χρονος είχε παρουσιαστεί τηλεφωνικώς στην 84χρονη ως ιατρός ισχυριζόμενος ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί και απαιτείτο άμεση χειρουργική επέμβαση. Έτσι, την έπεισε να καταβάλει τα χρήματα σε μία 67χρονη από τη Βουλγαρία, που βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη. Μετά την καταγγελία της ηλικιωμένης, όταν αντελήφθη την παγίδα, η Αστυνομία  κινητοποιήθηκε και η γυναίκα από τη Βουλγαρία συνελήφθη στον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία», στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν αναχωρήσει για τη χώρα της.

Βρέθηκαν, τότε, στην κατοχή της 21.650 ευρώ, καθώς και 229 δολάρια ΗΠΑ. Μέσα από τα στοιχεία αυτής της σύλληψης «έφθασαν» οι αστυνομικοί στο σπίτι του 40χρονου στη Βουλγαρία, μέσω των συναδέλφων τους στη Βουλγαρία τους οποίους ειδοποίησαν. Εκεί από τους Βούλγαρους αστυνομικούς, βρέθηκαν τα πέντε κινητά κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την εγκληματική του δράση. Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της γειτονικής χώρας, και οι τρεις συμμετέχοντες στην εγκληματική δράση έχουν πολλαπλές καταδίκες για παρόμοιες δράσεις. Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται υπό την επίβλεψη της Εισαγγελίας της πόλης Ρούσε.

Exit mobile version