Είναι από τα σνακ που δεν θέλουν ιδιαίτερες συστάσεις ενώ είναι τόσο ευέλικτη στην παρασκευή της που προσαρμόζεται ακόμα και στα πιο απαιτητικά γούστα. Στην καυτερή εκδοχή της, όπως αυτή που σάς προτείνουμε, απολαύστε την ιδανικά με ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα.
Υλικά
Για τη ζύμη
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
500ml μπίρα
ελαιόλαδο για το άλειμμα του ταψιού
Για τη σάλτσα
400γρ. χυμό ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
3-4 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού ή ρίγανης, φρέσκα
αλάτι, πιπέρι
Για την πίτσα
200γρ. λουκάνικο Δράμας καυτερό ή σουτζούκι, σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά καυτερή, σε μικρά κομμάτια
250γρ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη
2 μοτσαρέλες φρέσκες, σε φέτες
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τη ζύμη: Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και την μπίρα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Λαδώνετε ένα ταψί και απλώνετε μέσα τη ζύμη, που είναι πηχτή σαν χυλός, και την βάζετε να ψηθεί, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Βήμα 3
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε κατσαρολάκι βάζετε το λάδι να κάψει, ρίχνετε το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 1-2 λεπτά να πάρει γεύση το λάδι. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, την καπνιστή πάπρικα αλάτι, πιπέρι και λίγο από το βασιλικό ή τη ρίγανη. Βράζετε για ένα πεντάλεπτο, αφαιρείτε το σκόρδο και αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.
Βήμα 4
Φτιάχνετε την πίτσα: Μόλις σταθεροποιηθεί η ζύμη απλώνετε πάνω της τη σάλτσα και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά και ψήνετε την πίτσα στους 180οC για περίπου 20 λεπτά.