Εύκολα κεφτεδάκια φούρνου σαν τηγανητά:
Όσο δύσκολος κι αν ήταν κάποιος, δεν μπορούσε ποτέ να αντισταθεί στα τραγανά κεφτεδάκια της γιαγιάς. Τα κεφτεδάκια παραμένουν μεγάλη λιχουδιά, αφού μέσα τους μπορούμε να συμπυκνώσουμε γεύσεις γνωστές κι αγαπημένες. Κρεμμυδάκι, δυόσμος, ούζο, μαϊντανός, όπως κι αν τα τραβάει η όρεξή σας, η καλύτερη συνταγή είναι σίγουρα η δική σας. Τι θα λέγατε αν μπορούσατε να απολαύσετε τα πεντανόστιμα κεφτεδάκια σας χωρίς να τα τηγανίσετε, αποφεύγοντας όλα τα λιπαρά και τα «κακά» που ακολουθούν το τηγάνισμα; Κεφτεδάκια λοιπόν στον φούρνο σαν τηγανιτά. Τραγανά έξω, αφράτα μέσα και νόστιμα.
Υλικά
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1/2 κιλό χοιρινό κιμά
5-6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
2 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ματσάκι μαϊντανό
λίγο δυόσμο
μισό σφηνάκι ούζο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
5 κουτ/σούπας ελαιόλαδο
λίγο ξύδι
Εκτέλεση
Μουσκέψτε και στη συνέχεια στραγγίξτε το ψωμάκι.Βάλτε όλα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώστε για λίγα λεπτά. Αν θέλετε αφήστε για μισή ώρα το μείγμα στο ψυγείο και μόλις το βγάλετε πλάστε τα κεφτεδάκια. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετήστε τα κεφτεδάκια με μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή περισσότερο ανάλογα με το μέγεθος που έχετε πλάσει τα κεφτεδάκια σας.