Το γιαουρτογλυκό είναι ένα επιδόρπιο που πάντα κερδίζει τους καλεσμένους. Ένα γιουρτογλυκό ψυγείου, ιδίως με λεμόνι, μπορεί να εντυπωσιάσει τους πάντες ενώ η διαδικασία εκτέλεσης είναι πολύ εύκολη. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να βεβαιωθείς πως έχεις τα μπισκότα σφολιατίνια. Αν λοιπόν ετοιμάζεσαι να φιλοξενήσεις κόσμο στο σπίτι, ετοίμασε αυτό το γλυκό και προετοιμάσου για τα θετικά σχόλια που θα ακούσεις. Τη συνταγή βρήκαμε στο Instagram προφίλ του Γιάννη Βαλιάνος.
Συνταγή για εύκολο γιαουρτογλυκό ψυγείου με λεμόνι
Υλικά
2 συσκευασίες σφολιατίνια
Για την γέμιση
Ξύσμα από 1-2 μέτρια λεμόνια & χυμό από 1/2 λεμόνι
400 γρ κρύα φυτική κρέμα γάλακτος (πράσινη )
300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
Χυμό από 1 μέτριο λεμόνι για να το ρίξουμε πάνω από κάθε στρώση με σφοντύλια
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί απλώνουμε την πρώτη στρώση σφολιατίνια ρίχνουμε σταγόνες από χυμό λεμονιού και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα σε ένα μπολ μέχρι να γίνει αφράτη και σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώνουμε την κρέμα στο ταψί, πάνω από τα σφολιατίνια. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να καλύψουμε το ταψί.