Τα soft cookies είναι μία από τις μεγάλες απολαύσεις, όσον αφορά τα αρτοσκευάσματα. Όμως, ο εφιάλτης όλων εμάς, που τα λατρεύουμε, είναι το πόσο γρήγορα ξεραίνονται και γίνονται τραγανά. Ο χρόνος ζωής τους είναι πολύ μικρός και είναι ένας βασικός λόγος, ώστε να μας αποτρέψει από το να τα φτιάξουμε. Όμως, υπάρχει ένα απλό tip, που μπορεί να τα κρατήσει μαλακά για περισσότερες ημέρες· και το καλύτερο είναι πως πιθανότατα βρίσκεται ήδη στην κουζίνα σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μία φέτα ψωμί.
Βάζετε τη φέτα ψωμί στο τάπερ, που θα αποθηκεύσετε αυτά που φτιάξατε, ή αγοράσατε, και θα διατηρηθούν για περισσότερες ημέρες.
Τα μπισκότα θα έχουν περισσότερη υγρασία, λόγω του ψωμιού και θα δείτε πως μετά από μία με δύο ημέρες τα soft cookies θα παραμένουν… soft. Πολλοί υποστηρίζουν πως τα μπισκότα απορροφούν την υγρασία του ψωμιού, ωστόσο αυτό που συμβαίνει είναι πως το ψωμί δημιουργεί ένα παραπάνω στρώμα υγρασίας, το οποίο επιβραδύνει την απώλειά της από τα μπισκότα.
Όμως, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:
– Το ψωμί να είναι ημέρας.
– Να είναι αρκετά μαλακό και αφράτο, ώστε να υπάρχει αρκετή υγρασία να απορροφήσουν τα μπισκότα.
– Να μην χρησιμοποιήσετε κάποιο ψωμί με έντονο άρωμα και γεύση.
Ένας ακόμα τρόπος είναι να βάλετε μέσα στο τάπερ μία τορτίγια από αλεύρι. Λόγω του μεγέθους της, μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε ως «ενδιάμεση στρώση» ανάμεσα στα μπισκότα.
Γιατί ξεραίνονται
Όπως όλες οι γλυκές λιχουδιές, που γίνονται στον φούρνο μας, η υγρασία τους μετά από λίγο εξατμίζεται και αυτό τις ξεραίνει.
Σίγουρα, ο καλύτερος τρόπος να απολαύσετε τα μαλακά μπισκότα είναι να τα καταναλώσετε άμεσα. Όμως, επειδή αυτό είναι πιο δύσκολο στην πράξη απ’ ότι στα λόγια, μία φέτα ψωμί μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια και τα αγαπημένα σας μαλακά μπισκότα να διατηρήσουν τη μαλακή υφή τους για περισσότερες ημέρες.