Εύκολη λουκανικόπιτα σπιτική: Δοκίμασέ το το Σαββατοκύριακο που θα έχεις χρόνο
Αυτή η εύκολη συνταγή για λουκανικόπιτα με φύλλο κρούστας υπόσχεται να σας συναρπάσει. Η λουκανικόπιτα είναι από τα αγαπημένα αρτοσκευάσματα μικρών και μεγάλων και αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα αλμυρά σνακ σε ένα φούρνο. Αποτελεί επίσης το ιδανικό κέρασμα για ένα παιδικό πάρτι, καθώς οι μικροί μας φίλοι τρελαίνονται να την απολαμβάνουν. Ωστόσο, με αυτή την απλή συνταγή που προτείνει ο Σεφ Πάνος Παπαδάκης θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα φρεσκοψημένες, σπιτικές λουκανικόπιτες τόσο νόστιμες που δεν θα θελήσετε να ξανά αγοράσετε από έξω ποτέ!
Yλικά συνταγής για λουκανικόπιτα
500 γρ φύλλο κρούστας(12-14 φύλλα)
9 λουκάνικα
100 γρ μουστάρδα
100 γρ σόδα
100 γρ γάλα
130 γρ ηλιέλαιο
1 μέτριο αυγό
80 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 κτγ αλάτι
Eκτέλεση συνταγής για λουκανικόπιτα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σόδα , το γάλα, το ηλιέλαιο , το αυγό , το αλάτι , το αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Ανοίγουμε μια συσκευασία φύλλο κρούστας και παίρνουμε το πρώτο φύλλο πασπαλίζοντάς το με το μείγμα.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με ακόμη 4 φύλλα (συνολικά θέλουμε 5 φύλλα).
Αφού βάλουμε και το 5ο φύλλο δεν το πασπαλίζουμε το τελευταίο και προσθέτουμε την άκρη των φύλλων 3 λουκάνικά.
Κόβουμε τα φύλλα εκεί που τελειώνει το κάθε λουκάνικο και αλείφουμε με μουστάρδα στην περιοχή κοντά στο λουκάνικο.
Ρολάρουμε και τυλίγουμε τις λουκανικόπιτες.
Τις βάζουμε σ ένα ταψί με λαδόκολλα με την ένωση να ναι από την κάτω πλευρά.
Χαράζουμε τις λουκανικόπιτες και τις αλείφουμε με το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά στους 190 c.
Οι πιο νόστιμες και έξτρα τραγανές λουκανικόπιτες είναι έτοιμες να τις απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας!