Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

23

Νοεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Έντερο και διατροφή: Οι 5 απαγορευτικές τροφές
PLUS

Έντερο και διατροφή: Οι 5 απαγορευτικές τροφές

Έντερο και διατροφή: Τα 5 τρόφιμα που είναι πιθανό να προκαλέσουν δηλητηριάσεις

Τις πέντε χειρότερες τροφές για την υγεία του εντέρου, καθώς είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, αποκάλυψε ένας ειδικός. «Αποφεύγω αυτές τις τροφές επειδή είναι αυτές που είναι πιο πιθανό να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση. Η τροφική δηλητηρίαση με τη σειρά της αυξάνει τον κίνδυνο να έχετε μακροπρόθεσμα προβλήματα στο έντερο, όπως το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου» δήλωσε ο Βρετανός επιστήμονας, σε βίντεο που ανάρτησε στο TikTok.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα, ένας στους επτά πάσχει από Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου. Ποιες είναι όμως αυτές οι πέντε τροφές και γιατί; Όπως λέει, η πέμπτη χειρότερη τροφή είναι τα στρείδια, καθώς «μαζεύουν τα πάντα», συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων. «Υποτίθεται ότι είναι αφροδισιακό, αλλά δεν υπάρχει τίποτα σέξι στον εμετό» αστειεύτηκε.

Burgers, Ψάρια & Λαχανικά

Το τέταρτο χειρότερο τρόφιμο είναι τα μισοψημένα μοσχαρίσια μπιφτέκια. «Μην παραγγέλνετε τα burger σας με μισοψημένο μπιφτέκι, δεν είναι το ίδιο με το να παίρνετε μια μπριζόλα. Τα μπιφτέκια βοδινού κρέατος συνήθως φτιάχνονται από κιμά οπότε όλα τα βακτήρια αναμειγνύονται μαζί». Σύμφωνα με τον επιστήμονα, και το σούσι μπορεί επίσης να είναι κακό νέο για την υγεία του εντέρου. «Τα περισσότερα ψάρια που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή σούσι είναι στην πραγματικότητα κατεψυγμένα για να σκοτώσουν τα παράσιτα και τα βακτήρια. Εάν μπορείτε βρείτε σούσι με φρέσκο ψάρι» ανέφερε. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, το δεύτερο πιο επικίνδυνο τρόφιμο είναι τα λαχανάκια. «Τα λαχανάκια καλλιεργούνται σε θερμές συνθήκες και συνήθως δεν μαγειρεύονται. Ξέρω ότι υποτίθεται πως είναι υπερτροφές, αλλά το ρίσκο δεν αξίζει την ανταμοιβή, κατά τη γνώμη μου».

Το #1 απαγορευτικό φαγητό

Όσο για το Νο 1 στη λίστα, αυτό που πρέπει να αποφεύγετε είναι η συσκευασμένη σαλάτα, καθώς υπάρχουν πολλά πιθανά σημεία διασταυρούμενης μόλυνσης και το υγρό περιβάλλον είναι ιδανικό για τα βακτήρια. «Το 22% όλων των κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης στις ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία έχουν συνδεθεί με σαλάτες. Τα θαλασσινά ευθύνονται μόνο για το 6% όλων των περιπτώσεων», εξήγησε ο επιστήμονας. Πολλοί οπαδοί σοκαρίστηκαν με τα τρόφιμα, αλλά κάποιοι δεν ξαφνιάστηκαν όταν ανακάλυψαν ότι η συσκευασμένη σαλάτα είναι τόσο επικίνδυνη. «Συμφωνώ απόλυτα με τις σαλάτες» σχολίασε κάποιος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις