Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

01

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιράν – Ουκρανία πόλεμος: Η Τεχεράνη διαψεύδει ότι προμήθευσε με όπλα τη Μόσχα
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν – Ουκρανία πόλεμος: Η Τεχεράνη διαψεύδει ότι προμήθευσε με όπλα τη Μόσχα

Ιράν - Ουκρανία πόλεμος: Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέιν Αμίρ-Αμπντολαχιάν ξεκαθάρισε ότι «η πολιτική μας σχετικά με τον πόλεμο δεν είναι η αποστολή όπλων στις αντιμαχόμενες πλευρές»

Το Ιράν διαψεύδει για μια ακόμη φορά τις κατηγορίες ότι έχει προμηθεύσει με όπλα τη Ρωσία “για να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο στην Ουκρανία”, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών. Το Κίεβο και πολλοί από τους δυτικούς του συμμάχους έχουν κατηγορήσει τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) ιρανικής κατασκευής για τις επιθέσεις του στην Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες.

Το ζήτημα πρόκειται να συζητηθεί από τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο. Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέιν Αμίρ-Αμπντολαχιάν “υπογράμμισε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν έχει και δεν πρόκειται να προμηθεύσει όπλα για να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο στην Ουκρανία”, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

«Να σταματήσει ο πόλεμος»

“Θεωρούμε ότι ο εξοπλισμός όποιας από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές θα παρατείνει τον πόλεμο”, είπε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πορτογάλο ομόλογό του Ζοάο Γκόμεζ Κραβίνιο. “Δεν έχουμε θεωρήσει και δεν θεωρούμε ότι ο πόλεμος είναι η σωστή επιλογή ούτε στην Ουκρανία, ούτε στο Αφγανιστάν, τη Συρία και την Υεμένη”, τόνισε ο ίδιος. Ταυτόχρονα, πρόσφατα δήλωσε πως “Έχουμε αμυντική συνεργασία με τη Ρωσία, αλλά η πολιτική μας σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία δεν είναι η αποστολή όπλων στις αντιμαχόμενες πλευρές, να σταματήσει ο πόλεμος και ο εκτοπισμός ανθρώπων”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις