Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βιασμός 12χρονης: Και 4η σύλληψη – Ταυτοποιούν τον συνοδό “Μιχάλη”
ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός 12χρονης: Και 4η σύλληψη – Ταυτοποιούν τον συνοδό “Μιχάλη”

Ο 36χρονος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής

Και σε νέα, την τέταρτη κατά σειρά  σύλληψη, για την υπόθεση πολλαπλής σεξουαλικής κακοποίησης  12χρονης από τον Κολωνό, έναντι αμοιβής, που συγκλονίζει το πανελλήνιο, προχώρησαν το απόγευμα του Σαββάτου, μετά από ένταλμα, που εκδόθηκε  από τον ανακριτή, οι Αστυνομικές Αρχές. Αυτή τη φορά βρέθηκε με χειροπέδες ένας 36χρονος, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό σε βάρος της 12χρονης, στην περιοχή των Σεπολίων.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο 36χρονος, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση των Αστυνομικών Αρχών, κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της στην περιοχή των Σεπολίων.

Αναλυτικά, η ενημέρωση για τη νέα σύλληψη έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, απογευματινές ώρες της 15-10-2022, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 36χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής. Ο 36χρονος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της στην περιοχή των Σεπολίων και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη, έναντι αμοιβής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα». Και ενώ σήμερα αναμένεται να γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβησαν όλα τα ανήκουστα, υπενθυμίζεται ότι η νέα σύλληψη, που σηματοδοτεί αρκετές ακόμη, έρχεται λίγο μετά αυτήν ενός 33χρονου, ο οποίος απολογείται τη Δευτέρα.

Στο “στόχαστρο” ο Μιχάλης

Φαίνεται ότι οι συλλήψεις που προαναφέρθηκαν είναι μόνο κορυφή του παγόβουνου, καθώς ακολουθούν κι άλλες. Κατά τις πληροφορίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στο στόχαστρο της Αστυνομίας, είναι ένα άτομο, τον οποίο η 12χρονη, γνώριζε ως «κύριο Μιχάλη». Φέρεται να ήταν ο συνοδός της 12χρονης  στα ραντεβού, τα οποία κανόνιζε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ψιλικών, στα Σεπόλια και ήδη προφυλακισθείς Ηλίας Μίχος.   Στο συγκεκριμένο πρόσωπο είχε αναφερθεί η ανήλικη, ήδη από την πρώτη της κατάθεση από την πρώτη της κατάθεση στις  17 Σεπτεμβρίου.

Τον είχε αναφέρει ως τον άνθρωπο, που τη συνόδευε στα ραντεβού με  τους «πελάτες», σε συνεργασία και υπό τις οδηγίες του Ηλία Μίχου. Οι πληροφορίες  αναφέρουν ότι το άτομο αυτό έχει ταυτοποιηθεί, ότι είναι υπό τη διακριτική παρακολούθηση της Αστυνομίας, έως ότου ο ανακριτής υπογράψει το ένταλμα σύλληψης.

Όλα τα ηλεκτρονικά στα Εργαστήρια

Αξιο λόγου να αναφερθεί είναι ότι στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, έχουν παραδοθεί οι ηλεκτρονικές συσκευές και τα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων, προκειμένου να καταγραφούν όλες οι επαφές και βέβαια οι επίμαχες, που αφορούν την 12χρονη. Από την αρχή ακούστηκε ότι πάνω από 250 άτομα επικοινώνησαν. Το βέβαιο, φαίνεται να είναι, ότι από τις 250 επαφές, που υπάρχουν στα δύο τηλέφωνα της 12χρονης, οι  10 από αυτές  φέρεται να είχαν συχνές επικοινωνίες με την ανήλικη και  βέβαια, κάποιοι εξ αυτών που αντιστοιχούν οι επαφές θα κληθούν από την Αστυνομία.

Το σχέδιο του Μίχου

Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό του 33χρονου συλληφθέντα ο οποίος απολογείται τη Δευτέρα όπως προαναφέρθηκε, παρουσιάζουν ενδιαφέρον όσα αναφέρει μέσω του δικηγόρου του καθώς φαίνεται ότι μέσα στο καταχθόνιο σχέδιο του Ηλία Μίχου ήταν και να δίνεται η εντύπωση ότι η κοπέλα ήταν 17  η και πάρα πάνω, ετών! Ο δικηγόρος του, Γιάννης Μπαρκαγιάννης, μιλώντας  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ανέφερε, ότι ο 33χρονος ξέσπασε σε κλάματα αναφέροντας πως δεν του είχε ειπωθεί ποτέ ότι το παιδί είναι 12 ετών και πως αν το γνώριζε δεν θα της έλεγε, ούτε γεια.

Τρεις συναντήσεις

«Βρέθηκε τρεις φορές με τη νεαρή. Ο εντολέας μου και οι λοιποί, ήρθαν σε επαφή με τον διαχειριστή της εφαρμογής, γιατί δεν θεωρώ ότι μιλούσε το 12 ετών παιδί, θεωρώ ότι κάποιος ενήλικας είναι από πίσω κι υπάρχει μια τεράστια πλεκτάνη που θα φανεί. Στην εφαρμογή αυτή πρέπει να δηλώσεις πως είσαι 20 ετών για να κάνεις εγγραφή. Ο εντολέας μου πίστευε ότι μιλάει με ενήλικα», είπε ο κ. Μπαρκαγιάννης. «Το παιδί το συνάντησε τρεις φορές στα Σεπόλια μετά από παρότρυνση του διαχειριστή ο οποίος έντονα και σε συνεχές χρονικό διάστημα τον «παρακαλούσε» να βρεθούν. Την πρώτη φορά βρέθηκαν μεσημέρι, σε έναν δρόμο.

Του έλεγε ότι πρέπει να σκεπάσει τα τζάμια του αυτοκινήτου για να μην τους δει κανένας. Το έκανε αυτό, έβαλε πετσέτες για να μην τους δει κανένας», πρόσθεσε. Μάλιστα, ο δικηγόρος του 33χρονου αρνήθηκε πως ο εντολέας του έδωσε χρήματα στο παιδί.

Δεν γνώριζες τον καταστηματάρχη

Επιπλέον, είπε πως δεν είχε γνωρίσει τον Ηλία Μίχο, τον οποίο όμως πλέον «βλέπει» και ο ίδιος ως διαχειριστή του προφίλ στην περιβόητη εφαρμογή. «Δεν είχε γνωρίσει τον Μίχο. Μόνο με τη 12χρονη, που στο μυαλό του ήταν 17χρονη. Υπάρχουν στοιχεία, υπάρχουν μηνύματα που τη ρώτησε πόσο χρονών είναι και του απάντησε 17 στα 18», ανέφερε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις