Valentino: Interpol, Μολδαβική Αστυνομία και ΕΛΑΣ σε οίκους ανοχής

ΕΛΛΑΔΑ

Valentino: Interpol, Μολδαβική Αστυνομία και ΕΛΑΣ σε οίκους ανοχής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Προσήχθησαν 7 γυναίκες από οίκους ανοχής, εκ των οποίων οι 2 ταυτοποιήθηκαν ως θύματα εμπορίας ανθρώπων

18.10.2022 | 22:41

H Interpol στο… κέντρο της Αθήνας, για την εξάρθρωση αδυσώπητου κυκλώματος, που εκμεταλλευόταν στυγνά, σεξουαλικά και οικονομικά, νεαρά κορίτσια από τη Μολδαβία, τα οποία πίστεψαν ότι θα ξέφευγαν από τη μιζέρια και τη φτώχεια στην πατρίδα τους, δίνοντας βάση στις υποσχέσεις συμπατριωτών τους για αξιοπρεπή εργασία στην Ελλάδα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αντί γι’ αυτό, όμως, διαπίστωναν, αμέσως μόλις έφθαναν στην Αθήνα, ότι στην πραγματικότητα είχαν ανοίξει την πόρτα της κόλασης για τις ίδιες και τις οικογένειές τους. Κύκλωμα σκληρό μαστροπών, τις παραλάμβανε, τις εγκαθιστούσε αρχικά σε διαμέρισμα όπου διέμεναν τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης και στη συνέχεια τις οδηγούσαν σε έξι οίκους ανοχής του κέντρου της πρωτεύουσας. Εκεί, όπως αποκάλυψαν κάποιες από τις αλλοδαπές νεαρές στους αστυνομικούς της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, τις υποχρέωναν με απειλές να εκδίδονται και να δέχονται ακόμη και 55 άνδρες την ημέρα!

Η αμοιβή τους, περιοριζόταν στα 10 ευρώ, στο τέλος κάθε ημέρας-εφιάλτη, ενώ οι αρχηγοί της εγκληματικής οργάνωσης, τα υπερκέρδη, που καρπώνονταν από την εξαθλίωση των κοριτσιών, σχεδίαζαν να τα ξεπλύνουν, με σχέδιο ίδρυσης επιχείρησης, στο πλαίσιο της κανονικής οικονομίας. Για την εξάρθρωση αυτού του σκληρού κυκλώματος υπήρξε συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ, στελεχών της Γενικής Γραμματείας της Interpol και αστυνομικών του αρμόδιου τμήματος καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων της Μολδαβικής Αστυνομίας.

Tα θύματα εμπορίας ανθρώπων

Προσήχθησαν 7 γυναίκες από οίκους ανοχής, εκ των οποίων οι 2 ταυτοποιήθηκαν ως θύματα εμπορίας ανθρώπων. Σε όλες παρασχέθηκε αρωγή και ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους των ανωτέρω φορέων. «Όπως προέκυψε από την έρευνα», αναφέρει η Αστυνομία, «το κύκλωμα, τουλάχιστον από τα τέλη του έτους 2019, προσέγγιζε και στρατολογούσε ευάλωτες γυναίκες από χώρα της ανατολικής Ευρώπης, εκμεταλλευόμενο τη δεινή οικονομική και οικογενειακή τους κατάσταση, ενώ με τη χρήση απατηλών μέσων για εξασφάλιση νόμιμης εργασίας στην χώρα μας, αποσπούσαν τη συναίνεσή τους να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Ακολούθως, οι γυναίκες παραλαμβάνονταν και εγκαθίστανται σε διαμέρισμα, όπου διέμεναν και τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος, τα οποία τις επιτηρούσαν και τις υποχρέωναν να πληρώνουν το υψηλό μηνιαίο μίσθωμα.

Η απόσβεση του… χρέους

Με το πρόσχημα της αποπληρωμής του υπέρογκου χρέους, που όφειλαν οι γυναίκες στα μέλη του κυκλώματος λόγω της μεταφοράς τους στην Ελλάδα, τις υποχρέωναν να απασχοληθούν ως εκδιδόμενες σε τουλάχιστον (6) οίκους ανοχής, παρακρατώντας μεγάλο μέρος των εσόδων από την σεξουαλική τους εκμετάλλευση. Τέλος, μεγάλο μέρος του οικονομικού οφέλους, που αποκόμιζε το κύκλωμα από την εγκληματική του δράση, το διοχέτευε σε επιχείρηση που διέθετε με σκοπό την ενσωμάτωσή του στην νόμιμη οικονομία».

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων που αφορούσαν τη λειτουργία των οίκων ανοχής και της νομιμοποίησης εσόδων από την εγκληματική δραστηριότητα.

· Καταγραφικά μηχανήματα επιτήρησης χώρων οίκων ανοχής και ψηφιακά πειστήρια και μέσα αποθήκευσης.

· Αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς των γυναικών, κινητά τηλέφωνα και

· το χρηματικό ποσό των 2.358 ευρώ.

Exit mobile version