Θάνατος 14χρονης Κίνα: Το κορίτσι έτρεμε και είχε σπασμούς
Δικαίωση ζητά η οικογένεια μιας 14χρονης στην Κίνα η οποία, όπως καταγγέλλουν, κατέληξε σε κέντρο καραντίνας για τον κορονοϊό. Σε βίντεο που διέρρευσε φαίνεται η 14χρονη Γκούο Τζινγκτζίνγκ να τρέμει από τον πυρετό χωρίς κανείς να την φροντίζει. Σύμφωνα με την οικογένειά της η 14χρονη παρουσίασε πυρετό δύο ημέρες πριν να μεταφερθεί, την περασμένη Παρασκευή, σε κέντρο καραντίνας στην πόλη Ρουζού της επαρχίας Χενάν της Κίνας. Ο πατέρας της 14χρονη, Γκοίο Λέλε κατηγορεί τους εργαζομένους στο κέντρο καραντίνας ότι δεν παρείχαν καμία φροντίδα στην κόρη του παρά το γεγονός ότι η κατάστασή της συνεχώς χειροτέρευε. Την Κυριακή είχε αρχίσει να έχει σπασμούς, να είναι αφυδατωμένη και να τρέμει «και οι εργαζόμενοι στο κέντρο δεν την φρόντισαν, ούτε καν αναρωτήθηκαν για την κατάστασή της» καταγγέλλει ο πατέρας της 14χρονης.
«Ζητώ από την Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας και την Πειθαρχική Επιτροπή να ερευνήσουν τις αμέλειες της κυβέρνησης της Ρουζού και να δώσουν πίσω τη ζωή της κόρης μου πίσω» είπε ακόμα ο πατέρας. Η κινεζική κυβέρνηση από την πλευρά της, σύμφωνα με το BBC, φρόντισε να «ρίξει» από τις περισσότερες πλατφόρμες τόσο το βίντεο του πατέρα όσο και ένα δεύτερο βίντεο της θείας της 14χρονης στο οποίο ζητούσε απονομή δικαιοσύνης. Σύμφωνα με το BBC η κατάσταση της υγείας της 14χρονης επιδεινώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τότε μόνο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας της, όμως, ήταν τόσο άσχημη που δεν κατέστη δυνατό να σωθεί το νεαρό κορίτσι.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=Zh3sYGvV5nE&feature=emb_title
Κύμα διαδικτυακής οργής
Συγγενείς της 14χρονης καταγγέλλουν ότι το κορίτσι μεταφέρθηκε σε ένα σχολείο που έχει γίνει κέντρο καραντίνας, σε ξεχωριστό κτήριο από αυτό στο οποίο μεταφέρθηκε ο πατέρας της, μια διαχείριση που έχει καταγγελθεί από αρκετούς γονείς καθώς έχουν πληθύνει οι καταγγελίες ότι σε αυτά τα κέντρα για ανήλικους υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά.
Ο θάνατος της 14χρονης προκάλεσε ένα κύμα οργής για τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ και τις πολιτικές για τον κορονοϊό που εφαρμόζει η κυβέρνησή του. «Είμαι έξαλλος. Γιατί δεν της έδωσαν ένα χάπι;» έγραψε ένας χρήστης με έναν δεύτερο να παρατηρεί ότι «πάντα έτσι ήταν, τίποτα δεν θα αλλάξει ποτέ». Από την πλευρά τους οι τοπικές αρχές στη Ρουζού έχουν αρνηθεί να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο παραπέμποντας σε επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν κάποια στιγμή. Οι κανόνες για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Κίνα προβλέπουν πως όποιος νοσήσει ή αποτελεί στενή επαφή θα πρέπει να μεταφερθεί σε κάποιο από τα κρατικά κέντρα καραντίνας.