Υπόθεση 12χρονης: Άλλα τρία άτομα εμφανίστηκαν στο Ανηλίκων

ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση 12χρονης: Άλλα τρία άτομα εμφανίστηκαν στο Ανηλίκων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Υπόθεση 12χρονης: Στην πιο κρίσιμη φάση της έρευνας φαίνεται να βρίσκονται αστυνομικές και δικαστικές αρχές

23.10.2022 | 10:28

Αλλα τρία άτομα εμφανίστηκαν στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων αυτοβούλως, αλλά και λόγω της ευρείας δημοσιότητας που έχει λάβει η υπόθεση εκπόρνευσης της 12χρονης, στα Σεπόλια, ισχυριζόμενα ότι «κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρέχοντος έτους συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό».

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μετά την  ένορκη κατάθεσή τους ενώπιον των αστυνομικών, που ερευνούν ακόμη σοβαρές πτυχές της υπόθεσης, και οι τρεις αποχώρησαν, ενώ από τα στοιχεία τα οποία προσκόμισαν και σε συνδυασμό με όσα έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία και έχουν παραδοθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, θα επιχειρηθεί να διαπιστωθεί, αν όντως αναφέρθηκε η αλήθεια η έχει υπάρξει και κάποια συνάντηση. Με την εμφάνιση των τριών το Σάββατο, ο αριθμός των ατόμων, που παραδέχθηκαν με την προσέλευσή τους στην Αστυνομία ότι συνομιλούσαν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής με ανήλικη, που ίσως είναι η 12χρονη, ο συνολικός αριθμός τους ανέβηκε στους εννέα από την ημέρα που η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας με συλλήψεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και η 37χρονη μητέρα της ανήλικης.

Ολοι, όσοι προσήλθαν αναφέρουν ότι οι επαφές μέσω της εφαρμογής, έλαβαν χώρα τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά τις εκτιμήσεις αστυνομικών οι καλοκαιρινοί μήνες, που το ανήλικο παιδί, δεν είχε υποχρεώσεις στο σχολείο, ήταν η «ιδανική» εποχή με πολύ ελεύθερο χρόνο, να γίνονται επαφές διαδικτυακές και,  σε κάποιες περιπτώσεις, να  συναντιέται  το άτυχο κορίτσι με «πελάτες» που όριζαν οι στυγνοί προαγωγοί-εκμεταλλευτές.

Τι ερευνά το Ανηλίκων

Σε επίσημη ανακοίνωσή  της η Αστυνομία, καθιστά σαφές το τι ακριβώς  εξακολουθεί να ερευνά το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων σε σχέση με τα άτομα, που εμπλέκονται καθ’ οιονδήποτε τροπο στην υπόθεση.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για τη διακρίβωση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με την ανήλικη και ενδεχομένως να συναντήθηκαν μαζί της, προσήλθαν αυτοβούλως τρεις ημεδαποί στην ανωτέρω Υπηρεσία. Οι ανωτέρω ανέφεραν ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρέχοντος έτους συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό. Οι ανωτέρω ημεδαποί, αφού εξετάστηκαν ενόρκως, αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση». Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Οκτωβρίου, είχε και πάλι ανακοινωθεί ότι ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι, προσήλθαν, επίσης, αυτοβούλως στην ανωτέρω Υπηρεσία.

«Οι ανωτέρω ανέφεραν» έλεγε η Αστυνομία  «ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρέχοντος έτους, συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό. Όπως εξακριβώθηκε, τα στοιχεία των ανωτέρω ημεδαπών αντιστοιχούν πράγματι σε επαφές με τις οποίες συνομιλούσε η παθούσα στην επίμαχη εφαρμογή.

Κατασχέθηκαν τα κινητά

Κατασχέθηκαν οι συσκευές των κινητών τηλεφώνων τους, προκειμένου να αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, εξετάστηκαν ενόρκως και αποχώρησαν». Μία ημέρα μετά, 16 Οκτωβρίου, γινόταν επίσημα γνωστό ότι στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την ταυτοποίηση χρηστών που φέρεται να συνομιλούσαν με την ανήλικη παθούσα, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι προσήλθαν, αυτοβούλως, στην ανωτέρω Υπηρεσία.

Οσα είπαν, πάντως είναι ταυτόσημα με των άλλων και ιδιαίτερα για την εποχή που διαδραματίστηκαν όλα: «Όπως ανέφεραν», έλεγε η Αστυνομία «κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρέχοντος έτους, συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη, που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό.

Οι ανωτέρω ημεδαποί, αφού εξετάστηκαν ενόρκως, αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση». Στις 20 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκε ότι ταυτοποιήθηκαν 43χρονος και 54χρονος,  ημεδαποί, οι οποίοι προσήλθαν αυτοβούλως στην ανωτέρω Υπηρεσία.

Και έλεγε, πάλι, η Αστυνομία, για τον 43χρονο:

«Όπως ανέφερε, τον μήνα Ιούνιο του τρέχοντος έτους απέκτησε επαφή, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό».

Και για τον 54χρονο:

«Παρουσιάστηκε αυτοβούλως και έτερος ημεδαπός (54 ετών), ο οποίος δήλωσε ότι είναι χρήστης διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, χωρίς ωστόσο να έχει μιλήσει με ανήλικο άτομο. Οι ανωτέρω ημεδαποί, αφού εξετάστηκαν ενόρκως, αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση».

Exit mobile version