Κακοκαιρία EVA – πού θα χτυπήσει: Αναλυτικά η πρόγνωση και η σύσταση της Πολιτικής Προστασίας

ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία EVA – πού θα χτυπήσει: Αναλυτικά η πρόγνωση και η σύσταση της Πολιτικής Προστασίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Κακοκαιρία EVA - πού θα χτυπήσει: Σε έκτακτη ενημέρωση, η Πυροσβεστική τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να  περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο απολύτως απαραίτητο

04.11.2022 | 18:21

Η κακοκαιρία «EVA» είναι προ των πυλών και αναμένεται να πλήξει σταδιακά, από το πρωί του Σαββάτου, μεγάλο μέρος της χώρας. Σε έκτακτη ενημέρωση, η Πυροσβεστική τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να  περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο απολύτως απαραίτητο. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι  έχει εκδοθεί μήνυμα  από το 112 και θα εκδοθούν και νέα, ανάλογα με την πορεία των φαινομένων. Σήμερα Παρασκευή, η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, επικαιροποιώντας- σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία- το χθεσινό που είχε εκδώσει.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση των Ενιαίων Συντονιστικών Κέντρων, με συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ σε αυξημένη ετοιμότατα έχουν τεθεί οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα, η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

Συστάσεις από την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας

Ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση απευθύνει η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα η ΓΓΠΠ καλεί τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες:

  1. Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  2. Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.
  3. Δείτε αναλυτικές οδηγίες για:
  • Καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους: https://bit.ly/3CshmQ8
  • Κεραυνούς: https://bit.ly/3dQi5jN
  • Πλημμυρικά φαινόμενα: https://bit.ly/3QM3yUE
Exit mobile version