Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετεωρολόγοι για κακοκαιρία Εύα: Γιατί «έπεσαν έξω»
ΕΛΛΑΔΑ

Μετεωρολόγοι για κακοκαιρία Εύα: Γιατί «έπεσαν έξω»

Οι μετεωρολόγοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο τι συνέβη με την κακοκαιρία

Ο Σάκης Αρναούτογλου, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, απάντησε σε όσους υπονοούν ότι τους «τρομοκράτησε» για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν το Σαββατοκύριακο στη χώρα, αφού τα καιρικά φαινόμενα ήταν πολύ πιο ήπια από ό,τι προβλεπόταν από τους μετεωρολόγους.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει:

«Φίλες και φίλοι! Κάποιοι στα μηνύματα τους υπονοούν ότι τους τρομοκράτησα καιρικά μέσα από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 και από τη σελίδα μου στο facebook όσον αφορά στον καιρό του Σαβ/κύριακου. Εσείς που τα γράφετε όλα αυτά μπορείτε σας παρακαλώ να μου δείξετε τα σημεία στα οποία τρομοκρατηθήκατε από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 ή από εδώ έτσι ώστε να τα δούμε όλοι? ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ3 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ!!», έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, έσπευσε να εξηγήσει τι συνέβη και έκανε λόγο για μια «αρκετά δύσκολη προγνωστικά κακοκαιρία».

Σύμφωνα με τον ίδιο:

«Έδωσε μεγάλο όγκο νερού ιδιαίτερα προς την κεντρική και νότια Ιταλία και όταν έφτασε εδώ, το είχαμε χωρίσει σε τρία στάδια. Το πρώτο πέρασε κανονικά μέσα στη νύχτα και τα ξημερώματα έφτασε η καταιγίδα και στην περιοχή της Αττικής. Το δεύτερο στάδιο όμως εμφάνισε καθυστέρηση σε ό,τι αφορά τη μετατόπισή του. Αυτό έδωσε μια ευκαιρία στον ψυχρότερο αέρα να καλύψει μεγαλύτερα στρώματα μέσα στην ατμόσφαιρα και έτσι λοιπόν έφτασε η δεύτερη φάση πιο ήπια και πιο αποδιοργανωμένη σε ό,τι αφορά μεγάλο τμήμα κυρίως του ηπειρωτικού κορμού».

Τάσος Αρνιακός για κακοκαιρία: Καλύτερα γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε

Ο Τάσος Αρνιακός πάντως επέμεινε στο ότι όντως έριξε πολύ νερό και έδωσε αναλυτικά στοιχεία. Είπε, μεταξύ άλλων: «Είχαμε κάποια φαινόμενα. Για παράδειγμα στην Ελευσίνα έριξε 62 τόνους το στρέμμα όταν όλο τον μήνα ρίχνει 63. Στον Πειραιά έριξε 53 τόνους το στρέμμα όταν όλο τον μήνα ρίχνει 60. Και στην Αττική είχαμε αρκετές βροχές. Στην Κέρκυρα έριξε 130 τόνους το στρέμμα, όταν όλο τον Νοέμβριο ρίχνει 187. Ίσως έπαιξε ρόλο και η εγρήγορση, καλύτερα γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε.» Όσο για τον καιρό το επόμενο διάστημα, ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 τόνισε ότι «το φθινόπωρο ήρθε για να μείνει, δεν πρόκειται να δούμε 29άρια και 28άρια. Σήμερα θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς και την κακοκαιρία να υποχωρεί. Το Σαββατοκύριακο έρχονται πάλι βροχές και κρύο από τα βόρεια».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις