Γάλα στον καφέ και υγεία: Να γιατί πρέπει να το κόψεις
Πολλοί συνηθίζουν να συνδυάζουν τον καφέ τους με γάλα. Μάλιστα, δε μπορούν χωρίς αυτόν τον συνδυασμό να πιουν καφέ, ενώ θεωρούν ότι το γάλα τους δίνει μια πιο ελαφριά και νόστιμη γεύση. Σύμφωνα όμως με επιστημονικές έρευνες, ο συνδυασμός καφέ και γάλακτος έχει αρνητικές συνέπειες για τον οργανισμό μας.
Γιατί μας βλάπτει το γάλα στον καφέ:
Ο συνδυασμός καφεΐνης και πρωτεΐνης γάλακτος δημιουργεί θρόμβους στο στομάχι που είναι πολύ δύσκολο να διαλυθούν.
Μπορεί να προκαλέσει και δυσανεξία.
Προκαλεί αποβολή ασβεστίου μέσω των ούρων, ενώ αυξάνει την έκκριση ασβεστίου στα έντερα.
Η ουσία καζεΐνη που περιέχει το γάλα, όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, πήζει και δημιουργεί κοιλιακές διαταραχές.
Μπλοκάρει τον μεταβολισμό και είναι η κύρια αιτία που μπορεί να μην χάνει κανείς βάρος.
Αυτός είναι και ο λόγος που όταν πιει κάποιος καφέ με γάλα, αισθάνεται ότι δεν μπορεί να χωνέψει καλά και νιώθει το στομάχι βαρύ.
Το ίδιο συμβαίνει όταν το γάλα αναμιχθεί με το τσάι! Στις περιπτώσεις που ακολουθούμε διατροφή ο συνδυασμός αυτός είναι αρκετός για να μπλοκάρει τον μεταβολισμό μας! Αν η ζυγαριά σας δεν λέει να ξεκολλήσει ενώ προσπαθείτε να χάσετε βάρος και ταυτόχρονα έχετε διαρκώς την αίσθηση φουσκώματος, απλά μην το προσθέτετε στον καφέ σας ! Αν μετά από όλα αυτά αναρωτιέσαι ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος να πίνεις τον καφέ σου, η απάντηση είναι μία και πολύ πιθανό να μην σου αρέσει: Σκέτο! Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσεις τον καφές σου λοιπόν είναι σκέτος, χωρίς γάλα και χωρίς ζάχαρη.