Πώς θα μπορούσατε να μαλακώσετε το βούτυρο χωρίς να χρειαστεί να το λιώσετε; Μια μαμά μοιράστηκε το έξυπνο κόλπο της, το οποίο έγινε viral. Πιθανότατα, θα σας έχει συμβεί: Να αποφασίζετε ξαφνικά να φτιάξετε ένα κέικ. Βγάζετε τα υλικά από το ψυγείο, αλλά η συνταγή γράφει πως το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Τι κάνετε; Περιμένετε μέχρι να μαλακώσει; Όχι, σύμφωνα με μια Αυστραλή μητέρα, που μοιράστηκε «μία από τις καλύτερες συμβουλές για το ψήσιμο που έχουν γίνει ποτέ» στο Facebook. «Πραγματικά δουλεύει, το έχω δοκιμάσει ήδη μερικές φορές» έγραψε.
Τι ακριβώς έκανε όμως; «Αν θέλετε να μαλακώσετε γρήγορα το βούτυρο αλλά δεν θέλετε να το λιώσετε, βάλτε βραστό ζεστό νερό σε ένα ποτήρι, προκειμένου να το ζεστάνετε. Πετάξτε το νερό και γυρίστε ανάποδα το ποτήρι πάνω από τη συσκευασία του βουτύρου. Σε λίγα λεπτά θα είναι απόλυτα μαλακό και έτοιμο για χρήση. Παρακαλώ» έγραψε η μητέρα.
Viral το κόλπο: «Υπέροχη συμβουλή. Πάντα ξεχνάω να βγάλω το βούτυρο»
Μια τέτοια χρήσιμη συμβουλή δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους χρήστες των social media, με πάνω από 180.000 να κάνουν like. «Έμαθα κάτι υπέροχο σήμερα, ευχαριστώ γι’ αυτή την σπουδαία συμβουλή» σχολίασε κάποιος. «Υπέροχη συμβουλή! Πώς πέρασα όλη μου τη ζωή χωρίς να το ξέρω αυτό; Πάντα ξεχνάω να βγάλω το βούτυρο» πρόσθεσε ένας άλλος.
Βέβαια, δεν συμφώνησαν όλοι, με πολλούς να λένε ότι θα προτιμούσαν απλώς να βάλουν το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων για 8 ή 9 δευτερόλεπτα για να μαλακώσει. «Ή απλά βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων για 9 δευτερόλεπτα» σχολίασε κάποιος με έναν ακόμη να λέει κάτι διαφορετικό: «Δε θα έβαζα ποτέ βραστό νερό σε ένα ποτήρι γιατί θα έσπαγε».