Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 15χρονος Ίλιον – βιασμός: Σοκάρει η κατάθεση του ανήλικου
ΕΛΛΑΔΑ

15χρονος Ίλιον – βιασμός: Σοκάρει η κατάθεση του ανήλικου

15χρονος Ίλιον - βιασμός: Οι έξι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το Σάββατο (24.12) στον ανακριτή Ανηλίκων

Σοκαριστική είναι η κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς ο 15χρονος που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμού με αντικείμενα από συμμαθητές του στα δυτικά προάστια της Αθήνας. Ο 15χρονος, σύμφωνα με το iefimerida, είπε: «Με χτύπησαν με σφαλιάρες στο πρόσωπο και το σώμα, στη συνέχεια με θώπευσαν και κάποιοι από αυτούς με ακούμπησαν με τα δάχτυλά τους. Εκείνη τη στιγμή κάλυψαν το πρόσωπό μου με μαξιλάρι για να μη φωνάζω και ακουστώ, ενώ τους έλεγα να σταματήσουν. Έπειτα πήραν ένα σκουπόξυλο, μου κατέβασαν το παντελόνι και…. Μόλις τελείωσαν, έμεινα λίγο μαζί τους μέχρι να ηρεμήσω και στη συνέχεια έφυγα. Τις επόμενες μέρες στο σχολείο, ο ΠΔ με αποκάλεσε ξ….».

Οι συνολικά οκτώ δράστες (δύο δεν έχουν συλληφθεί, αλλά έχουν ταυτοποιηθεί) φέρονται να βίαζαν τον συμμαθητή τους με διάφορα αντικείμενα (και όχι οι ίδιοι), σε κάποιο εγκαταλελειμμένο κτίριο στη γειτονιά τους, κοντά στα σπίτια τους. Οι έξι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το Σάββατο (24.12) στον ανακριτή Ανηλίκων. Σύμφωνα με το iefimerida, οι πέντε από τους έξι συλληφθέντες είναι Έλληνες και ο ένας Αλβανός. Οι μαθητές πήγαιναν σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της δυτικής Αττικής (σ.σ.: τo iefimerida.gr γνωρίζει τις περιοχές και τα σχολεία του θύματος και των συλληφθέντων, όμως δεν τα δημοσιεύει για λόγους προστασίας του θύματος).

Το «κάναμε για πλάκα»

Όταν συνελήφθησαν οι δράστες, φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς: «Το κάναμε για πλάκα. Δεν έγινε και τίποτα. Το βλέπαμε σε ταινίες και φαινόταν ωραίο». Τις πράξεις αυτές κατηγορούνται ότι διέπραξαν τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου 2022 έως και τις αρχές Δεκεμβρίου 2022. Σε βάρος των ανηλίκων, φερόμενων ως δραστών, σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για συμμορία που διέπραξε βιασμό, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα. Για τη σοκαριστική υπόθεση μίλησαν κάτοικοι της περιοχής, στο παρακάτω βίντεο.

Το μήνυμα του Τάκη Θεοδωρικάκου

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στη σοκαριστική υπόθεση, σε ανάρτησή του στα social media. «Οφείλουν όλοι να κινητοποιηθούν προτού τέτοιου είδους γεγονότα γίνουν τμήμα του αστυνομικού δελτίου. Και αυτοί που πρέπει να συμβάλλουν πρώτα από όλους είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί», αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός ο οποίος χαρακτηριστικά έγραψε: «Η αδιανόητα απάνθρωπη υπόθεση του επαναλαμβανόμενου βιασμού ενός ανηλίκου από 8 συνομηλίκους του μας συγκλονίζει όλους. Η Ελληνική Αστυνομία κάνει το καθήκον της. Εντοπίζοντας και εξιχνιάζοντας τις εγκληματικές πράξεις.

Όμως, στο εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα της βίας μεταξύ ανηλίκων οφείλουν όλοι να κινητοποιηθούν προτού τέτοιου είδους γεγονότα γίνουν τμήμα του αστυνομικού δελτίου. Και αυτοί που πρέπει να συμβάλλουν πρώτα από όλους είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί. Κάνω έκκληση στα μέσα ενημέρωσης και όλους τους εμπλεκόμενους να δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία και διακριτικότητα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις