Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βιασμός 15χρονου Ίλιον: Προφυλακιστέοι τρεις ανήλικοι, ένας με περιοριστικούς όρους
ΕΛΛΑΔΑ

Βιασμός 15χρονου Ίλιον: Προφυλακιστέοι τρεις ανήλικοι, ένας με περιοριστικούς όρους

Βιασμός 15χρονου Ίλιον: Προφυλακιστέοι οι τρεις από τους τέσσερις ανήλικους που απολογήθηκαν για τον βιασμό του 15χρονου στο Ιλιον

Ενώπιον του Ανακριτή Ανηλίκων οδηγήθηκαν νωρίς το πρωί για τις απολογίες τους οι έξι ανήλικοι που κατηγορούνται για την υπόθεση της σεξουαλικής και ψυχολογικής βίας σε βάρος 15χρονου αγοριού, στο Ίλιον. Μετά την ολοκλήρωση της απολογία τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι τρεις από τους τέσσερις ανήλικους για τον βιασμό του 15χρονου στο Ιλιον. Ο τέταρτος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους επειδή δεν είχε συμπληρώσει τα 15 έτη για λίγες ημέρες. Οι άλλοι δυο ανήλικοι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη. Απολογούμενοι οι 15χρονοι μαθητές φέρονται να αποδέχθηκαν ένα μέρος των πράξεων που τους αποδίδονται, χωρίς να αποδέχονται ότι βίασαν το αγόρι που τους κατήγγειλε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανήλικοι φέρονται να αναφέρθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις χωρίς χρήση βίας ή απειλής για τις οποίες φέρονται να ισχυρίζονται πως γίνονταν “στο πλαίσιο ερωτικού πειραματισμού” και αναφέροντας πως “οι ρόλοι ήταν εναλλασσόμενοι”.

Βαριές κατηγορίες

Οι έξι κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό σε βάρος του συνομηλίκου τους και άλλες βαριές κατηγορίες, απολογήθηκαν για την υπόθεση που προκαλεί σοκ για την αγριότητα που φέρονται να έχουν επιδείξει οι ανήλικοι. Σύμφωνα με την δικογραφία, οι ανήλικοι ενεργούσαν ως οργανωμένη ομάδα, η οποία φέρεται να κατέγραφε σε βίντεο την άγρια κακοποίηση του αγοριού, υλικό που διακινούσε σε άλλους μαθητές.

Η υπόθεση έφθασε ενώπιον των Αρχών πριν από λίγες ημέρες, όταν το αγόρι αποκάλυψε στους γονείς του ότι συνομήλικοι του, για διάστημα περίπου δύο μηνών τον εγκλώβιζαν σε εγκαταλελειμμένο σπίτι όπου του ασκούσαν σεξουαλική βία. Το παιδί φέρεται να είπε πως η ομάδα των 15χρονων, του ασκούσε έντονη ψυχολογική βία για να μην αποκαλύψει όσα βίωνε. Συνολικά, σύμφωνα με τον 15χρονο, η ομάδα στα χέρια της οποίας βίωσε την φρίκη ήταν 8μελής, με τους άλλους δύο φερόμενους ως συμμετέχοντες στα βασανιστήρια που υπέστη το αγόρι να αναζητούνται από την Αστυνομία.

Σε σοκ ο 15χρονος

Πιο συγκεκριμένα, τέσσερις σεξουαλικές κακοποιήσεις σε ένα ερημωμένο σπίτι και διαπόμπευσή του στο σχολικό περιβάλλον υπέστη ο 15χρονος μαθητής από τους οκτώ δράστες, που έχουν την ίδια ηλικία με το θύμα, και έντονη παραβατική συμπεριφορά. Οι κατηγορούμενοι μαγνητοσκοπούσαν παράλληλα τις πράξεις τους, και τις προωθούσαν σε κινητά τηλέφωνα φίλων και συμμαθητών, εκφοβίζοντας και απειλώντας το θύμα για να μην μιλήσει. Ο 15χρονος βρίσκεται σε τραγική ψυχολογική κατάσταση, λαμβάνει ήδη βοήθεια από ειδικούς και υπάρχει ανησυχία για την ψυχική του υγεία.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν κάποια στιγμή οι γονείς αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά με το παιδί, με τον 15χρονο να εξομολογείται τον εφιάλτη που ζούσε. Έχουν συλληφθεί έξι 15χρονα αγόρια, έχει διαπιστωθεί η εμπλοκή δύο ακόμα ανήλικων αγοριών τα οποία αναζητούνται.

Κατηγορούνται και τέσσερις μαθήτριες

Οι οκτώ μαθητές κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατοχή ναρκωτικών και πορνογραφία ανηλίκων, ενώ για τα ίδια αδικήματα κατηγορούνται και τέσσερις μαθήτριες.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα, στα οποία βρέθηκαν βίντεο της φρίκης και έχουν ήδη σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάλυση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις