Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

15

Νοεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γλάσο συνταγή: Εδέσματα που θυμίζουν γιαγιά!
PLUS

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γλάσο συνταγή: Εδέσματα που θυμίζουν γιαγιά!

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γλάσο συνταγή: Ευκολα, πεντανόστιμα

Μία νόστιμη συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα που θα γίνουν ανάρπαστα! Τα Χριστούγεννα είναι ώρες… μακριά και όλα τα νοικοκυριά αρχίζουν τις προετοιμασίες. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα πλούσια γεύματα και τα οικογενειακά δείπνα έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ τα γλυκά εδέσματα μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας.  Μία από τις διαχρονικά αγαπημένες χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για γονείς και παιδιά δεν είναι άλλη από η παρασκευή γλυκών λιχουδιών και συγκεκριμένα χριστουγεννιάτικων μπισκότων. Για εσάς η διαδικασία θα γίνει πιο ευχάριστη αν μαγειρέψετε με τα παιδιά σας, ενώ εκείνα τρελαίνονται να κόβουν τα μπισκότα σε σχέδια και να τα διακοσμούν περίτεχνα. Αυτή η συνταγή που βρήκαμε στην ιστοσελίδα xrysessyntages.gr είναι απλή και υπόσχεται να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά

250γρ ζάχαρη
100μλ βραστό νερό
100γρ βούτυρο
1 κουτ.γλ κανέλα
1/2 κουτ.γλ γαρύφαλλο
1 κουτ.γλ τζιντζερ
Λίγο μοσχοκάρυδο
1/2 κουτ.γλ σόδα
1-2 κουτ.σουπας μέλι
1 αυγό
400 – 450 γρ αλεύρι

Γλάσο

1 ασπράδι
200γρ ζάχαρη άχνη
Μισό κουταλάκι χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Χτυπαμε με το μίξερ περίπου 7 λεπτά να αστρατεψει.

Πρώτα ετοιμάζουμε τα μπαχαρικά, τα βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατευουμε με την σόδα . Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε την ζάχαρη να γίνει καραμέλα . Ρίχνουμε προσεκτικά καυτό νερό και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη Μετά βάζουμε το βούτυρο .

Στη συνέχεια ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μίγμα μπαχαρικών και μέλι. Θα φουσκώσει πολύ το μίγμα αλλά μετά θα πέσει.

Όταν θα κρυώσει λίγο Πρέπει να είναι χλιαρό το μίγμα ρίχνουμε ένα αυγό και στο τέλος αλεύρι. Θα βγει μαλάκια ζύμη να κολλάει λίγο στα χέρια. Την βάζουμε στην σακούλα και αφήνουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα. Διατηρείται μέχρι ένα μήνα στο ψυγείο. Ανοίγουμε φύλλο και με κουπατ κάνουμε διαφορετικά σχήματα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 8 λεπτά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις