Κρασί - θερμοκρασία: Με την «μέθοδο του κρύου» κάποιος μαγαζάτορας μπορεί να συγκαλύψει το κρασί χαμηλής ποιότητας από τον πελάτη
Oμάδα εμπειρογνωμόνων του Wine Guide of Russia δίνει οδηγίες για τον τρόπο που μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει το καλό κρασί, ενώ προειδοποιεί και για τους τρόπους που επιχειρούν κάποιοι να ξεγελάσουν όσους δεν γνωρίζουν καλά τα μυστικά του οίνου. Σύμφωνα με τον ο Artur Sargsyan, επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων του Wine Guide of Russia, με την «μέθοδο του κρύου» κάποιος μαγαζάτορας μπορεί να συγκαλύψει το κρασί χαμηλής ποιότητας από τον πελάτη. Σε συνέντευξή του στο RIA Novosti, σημείωσε ότι το ίδιο ποτό σε διαφορετικές θερμοκρασίες (παγωμένο, κανονική θερμοκρασία και ζεστό) θα έχει 3 διαφορετικές γεύσεις.
«Το κρύο κρύβει το άρωμα, στη γεύση νιώθεις μόνο μια ελαφριά ξινίλα. Έτσι τα ελαττώματα του κρασιού συχνά κρύβονται», αποκάλυψε. Συνέστησε την επιλογή της σωστής θερμοκρασίας, η οποία πρέπει να τηρείται όταν σερβίρετε οποιοδήποτε κρασί. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να γνωρίζει κανείς την εξής βασική αρχή: χαμηλότερη ποιότητα κρασιού συχνά συνοδεύεται από χαμηλότερη θερμοκρασία. Το ανοιχτό κόκκινο κρασί πρέπει να σερβίρεται σε θερμοκρασία 12-16 βαθμών, τα λευκά κρασιά στους 10-11 βαθμούς, τα αφρώδη κρασιά στους 7-8 βαθμούς, ενώ μια ξεχωριστή σαμπάνια στους 12-13 βαθμούς, είπε ο ειδικός.