Δικογραφία για συμμορία 4 ανηλίκων ληστών και ενός 18χρονου

ΕΛΛΑΔΑ

Δικογραφία για συμμορία 4 ανηλίκων ληστών και ενός 18χρονου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Ανήλικοι ληστές: Λήστευαν ανήλικους σε Παλαιό Φάληρο, Δάφνη και Αργυρούπολη.

30.12.2022 | 10:41

Δραματικές στιγμές έζησαν παιδιά από 13 έως 18 χρόνων, όταν στη διάρκεια της βόλτας τους, ήρθαν αντιμέτωπα με τέσσερις 17χρονους κι έναν 18χρονο, οι οποίοι, έχοντας στήσει εγκληματική οργάνωση,  εξαπέλυαν εναντίον τους αιματηρές επιθέσεις, με κλωτσιές και γροθιές, για να τα ληστέψουν. Μετά από τις καταγγελίες των ανηλίκων σε Αστυνομικά Τμήματα,  την υπόθεση του εντοπισμού και της εξουδετέρωσης  των, επίσης ανήλικων ληστών,   ανέλαβαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. Δουλεύοντας νυχθημερόν και συλλέγοντας στοιχεία προανακριτικά, τόσο από τις καταθέσεις των άτυχων θυμάτων της συμμορίας όσο και από βιντεοληπτικό υλικό, που έψαξαν στα σημεία όπου είχαν εξαπολυθεί οι ληστρικές επιθέσεις κατά των παιδιών, κατάφεραν να αναγνωρίσουν τα μέλη της πενταμελούς συμμορίας και να τα συλλάβουν.

Τις ίδιες ώρες, προχώρησαν και στον σχηματισμό δικογραφίας για παραμέληση εποπτείας ενηλίκων κατά έξι  γονέων η κηδεμόνων των ανήλικων ληστών. Κάποιοι από τους γονείς φέρονται να κατέθεσαν ότι δεν γνώριζαν τοι παραμικρό για όσα διέπρατταν τα παιδιά τους, όταν συναντιόντουσαν με φίλους τους για να πάνε να διασκεδάσουν. Κάποιοι άλλοι δήλωσαν ότι ήταν αδύνατο να επιβληθούν στα παιδιά καθώς δεν τους υπολόγιζαν, δεν άκουγαν τη γνώμη τους και ακολουθούσαν τον δικό τους, ολισθηρό δρόμο στην παρανομία. Η συμμορία των πέντε, από τη μέχρι τώρα έρευνα της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, έχει διαπράξει αιματηρές ληστείες κατά ανηλίκων στο Παλαιό Φάληρο, στη Δάφνη και στην Αργυρούπολη. Για τη σοβαρή υπόθεση, που προκαλεί ένα ακόμη σοκ στον κοινωνικό ιστό, λόγω της βίας, που μετέρχονται αρκετοί ανήλικοι, που «αντιγράφουν» μεθόδους ενηλίκων κακοποιών, ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ, που έχει ως εξής:

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αποδομήθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε ληστείες κυρίως σε βάρος ανήλικων πεζών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της συμμορίας και συγκεκριμένα 5 άτομα, εκ των οποίων 4 ανήλικοι και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση- συμμορία, ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος 6 γονέων των  ανήλικων κατηγορουμένων, για παραμέληση της εποπτείας τους».

Στη συνέχεια αναλύεται ο τρόπος δράσης των άγουρων ληστών:

«Όπως προέκυψε από την ενδελεχή και επισταμένη έρευνα της επιληφθείσας προανακριτικά υπηρεσίας, τον Οκτώβριο του έτους 2022, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους για τη διάπραξη ληστειών σε βάρος ανηλίκων ατόμων σε περιοχές της Αττικής. Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi) τα μέλη της συμμορίας, κινούμενοι με αυτοκίνητο κατά τις βραδινές ώρες αναζητούσαν άτομα νεαρής ηλικίας τα οποία κινούνταν πεζά.

Μόλις εντόπιζαν τα θύματά τους, δύο και περισσότερα από τα μέλη της συμμορίας, τα προσέγγιζαν και εκμεταλλευόμενοι την αριθμητική τους υπεροχή ασκούσαν σωματική βία, τα ακινητοποιούσαν και τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και προσωπικά αντικείμενα. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί τέσσερις 4 περιπτώσεις ληστειών στις περιοχές της Αργυρούπολης, του Παλαιού Φαλήρου και της Δάφνης».

Exit mobile version