Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

15

Αυγούστου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καϊλή απολογία – Κατάρ: Ανατροπή με τη συμπληρωματική κατάθεση της ευρωβουλευτού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καϊλή απολογία – Κατάρ: Ανατροπή με τη συμπληρωματική κατάθεση της ευρωβουλευτού

Καϊλή απολογία - Κατάρ: Πολύ πιθανό να οδηγηθεί σήμερα ενώπιων των ανακριτικών αρχών

Για κατάθεση καλούνται σήμερα ο πατέρας της Εύας Καϊλή και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Τα δύο αυτά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση του Qatargate δεν γνωρίζουν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και, σύμφωνα με το σύστημα του Βελγίου, θα τις μάθουν κατά τη διάρκεια της κατάθεσης, καλούμενοι να απαντήσουν επί τόπου. Το δικαστήριο θα αποφασίσει στις 19 Ιανουαρίου αν η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα παραμείνει προφυλακισμένη ή όχι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της.

Παράλληλα, για συμπληρωματική απολογία είναι πολύ πιθανόν να βρεθεί, σήμερα Τετάρτη, ενώπιον των ανακριτικών αρχών η Εύα Καϊλή.  Ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για ανατροπή των δεδομένων, καθώς χθες είχε ανακοινωθεί ότι η κλήση της Εύας Καϊλή για πρόσθετες εξηγήσεις αναβλήθηκε επ’ αορίστον. Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε πως, όπως ενημερώθηκε τηλεφωνικά αργά το βράδυ από την ίδια την ευρωβουλευτή, είναι πολύ πιθανό τελικώς σήμερα να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον των ανακριτικών Αρχών για συμπληρωματική απολογία.

Παραμένουν υπό κατάσχεση οι λογαριασμοί του Αντόνιο Παντσέρι και της κόρης του

Την ίδια ώρα, παραμένουν υπό κατάσχεση οι ιταλικοί τραπεζικοί λογαριασμοί του Αντόνιο Παντσέρι, της συζύγου του Μαρία Ντολόρες Κολεόνι και της κόρης τους, Σίλβια Παντσέρι. Συνολικά, πρόκειται για 247.000 ευρώ που κατασχέθηκαν από την εισαγγελία του Μπέργκαμο, ύστερα από σχετικό αίτημα των βελγικών αρχών. Η θέση των συνηγόρων υπεράσπισης της οικογένειας Παντσέρι, ότι το αίτημα και η απόφαση κατάσχεσης παρουσίαζαν προβλήματα σε σχέση με τη διαδικασία που επιλέχθηκε, δεν έγινε δεκτή. Το εφετείο της Μπρέσια είχε απορρίψει, πριν από λίγες ημέρες, το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης της κόρης του Παντσέρι για άρση του κάτ’ οίκον περιορισμού της.

Το εφετείο αποφάνθηκε ότι η 38χρονη δικηγόρος πρέπει να παραμείνει υπό περιορισμό, εν αναμονή της απόφασης η οποία αναμένεται να ληφθεί στις 16 Ιανουαρίου, σχετικά με το αίτημα έκδοσής της, που έχει υποβληθεί από τις βελγικές Αρχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις