Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

18

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατσαρίδα στο αυτί Λάρισα: Σοκ για νεαρή γυναίκα
ΕΛΛΑΔΑ

Κατσαρίδα στο αυτί Λάρισα: Σοκ για νεαρή γυναίκα

Κατσαρίδα στο αυτί Λάρισα: Το έντομο μπήκε στο αυτί της ενώ κοιμόταν

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet, γυναίκα από τη δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο έφτασε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, παραπονούμενη για πόνους στο αυτί της.

Πύργος: Στα επείγοντα του Νοσοκομείου νεαρός άνδρας με μήλο στον πρωκτό

Όπως διαπιστώθηκε μέσα σε αυτό υπήρχε μια κατσαρίδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το έντομο φέρεται να εισχώρησε και να «εγκλωβίστηκε» στη μαντίλα της γυναίκας το βράδυ που κοιμόταν. Το πρωί άρχισε να αισθάνεται πόνο, με αποτέλεσμα να κληθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι γιατροί αφού εντόπισαν την κατσαρίδα, την αφαίρεσαν και η γυναίκα επέστρεψε στη δομή, χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία.

Κατσαρίδα βρισκόταν στο αυτί ενός άνδρα για τρεις ολόκληρες μέρες

Τέλη 2022, μια κατσαρίδα βρέθηκε στο αυτί ενός άνδρα από τη Νέα Ζηλανδία ο οποίος επί τρεις ολόκληρες μέρες είχε σοβαρές ενοχλήσεις σε σημείο να μη μπορεί να ακούσει. Ο λόγος για τον Ζέιν Γουέντινγκ που προφανώς δεν υποπτεύθηκε ότι οι πόνοι οφείλονταν σε έντομο αλλά πιθανότατα σε νερό που είχε εγκλωβιστεί στο αυτί του. Ο Γουέντινγκ είχε πάει για μπάνιο σε πισίνα το πρωί της Παρασκευής και αποκοιμήθηκε σε κοντινό καναπέ εκείνο το βράδυ. Ξύπνησε με ένα βουλωμένο αυτί και ένιωθε πως κάτι κινούνταν μέσα σε αυτό.Ο άντρας άρχισε να παίρνει αντιβιοτικά και ο γιατρός του είπε να στεγνώσει το σημείο με πιστολάκι.

Εάν συνέχιζε να αισθάνεται το πρόβλημα θα έπρεπε να ζητήσει εκ νέου βοήθεια. «Αμέσως μετά από αυτό, ένιωσα πολύ χειρότερα», είπε ο Γουέντινγκ που σχεδόν έχασε την ακοή του στο ένα αυτί και δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Τη Δευτέρα, αναγκάστηκε να κλείσει ραντεβού με γιατρό προκειμένου να εξεταστεί ενδελεχώς. «Κυριολεκτικά τη στιγμή που κοίταξε, είπε, “Θεέ μου… Νομίζω ότι έχεις ένα έντομο στο αυτί σου”. Χρειάστηκαν λίγα λεπτά, μια συσκευή αναρρόφησης και τσιμπιδάκια για να τραβήξουν τη νεκρή πλέον κατσαρίδα από το αυτί του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γιατρός δεν είχε ξαναβγάλει ποτέ έντομο από αυτί ανθρώπου.

Κατσαρίδα βρισκόταν στο αυτί ενός άνδρα για τρεις ολόκληρες μέρες
Με πληροφορίες από Guardian
Γιατί όμως τα εν λόγω έντομα συνηθίζουν να εισβάλλουν στα αυτιά των ανθρώπων;

Μια πιθανή εξήγηση, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι επειδή κινούνται κυρίως το βράδυ, όταν ο άνθρωπος κοιμάται, είναι ακίνητος και άρα ευκολότερος στόχος. Οι κατσαρίδες παράλληλα προτιμούν τους ζεστούς και υγρούς χώρους. «Μπορεί να μην μας αρέσει καθόλου αλλά το αυτί σας μπορεί να είναι για το έντομο ένα ασφαλές μέρος για φαγητό και ξεκούραση», επισημαίνει ο Coby Schal, εντομολόγος στο κρατικό πανεπιστήμιο στη βόρεια Καρολίνα. Να σημειωθεί επίσης πως οι κατσαρίδες προσελκύονται από συγκεκριμένους τύπους χημικών ουσιών που ονομάζονται πτητικά λιπαρά οξέα, τα οποία απελευθερώνονται από ζυμωμένα τρόφιμα όπως το ψωμί και η μπύρα. Το αυτί μας εκπέμπει τη μυρωδιά των εν λόγω ουσιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις