Φλερτ μέσω social media: Το μεγάλο λάθος στο διαδικτυακό φλερτ
Σήμερα, όταν μιλάμε για φλερτ, η πλειοψηφία των ατόμων πιο νεαρών ηλικιών αντιλαμβάνονται το διαδικτυακό. Στέλνουμε μηνύματα σε αγνώστους που μας αρέσουν εξ΄όψεως, φιλοδοξώντας να τους γνωρίσουμε από κοντά και να γίνουμε κάτι παραπάνω από απλοί γνωστοί. Συχνά το προφίλ ενός ατόμου, με τις μουσικές που ανεβάζει, τα ταξίδια που κοινοποιεί, τα ενδιαφέροντα που δηλώνει ότι το απασχολούν, θεωρούμε ότι μας ταιριάζει τόσο πολύ, που πέφτουμε με τα μούτρα. Και άλλες που ευχόμαστε να είχαν εμφανιστεί νωρίτερα. Συχνά, στην προσπάθειά μας να κατακτήσουμε κάποιον πέφτουμε στην παγίδα του διπλού μηνύματος. Διπλό μήνυμα σημαίνει να στέλνουμε σε κάποιον δύο ή περισσότερα μηνύματα πριν καν μας στείλει μια απάντηση στο αρχικό μας μήνυμα.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ιστότοπου γνωριμιών Seeking, το διπλό μήνυμα για τους περισσότερους εργένηδες αποτελεί μαύρο πανί: κάτι το βαθιά ενοχλητικό ή αηδιαστικό που υποβαθμίζει τις προσπάθειες μας. Προτού το επιχειρήσουμε, ας προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο τα συναισθήματά μας να μη βρουν ανταπόκριση. Άλλωστε, όσο κι αν εμείς νομίζουμε ότι το άτομο που μας ενδιαφέρει υπάρχει περίπτωση να μην είδε το μήνυμά μας, οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση δηλώνουν βέβαιοι πως αυτό αποκλείεται. Εφόσον λοιπόν διάβασαν το πρώτο μας μήνυμα και δεν θεώρησαν σκόπιμο να μας απαντήσουν, ένα δεύτερο μήνυμα, που εμφανίζεται ακριβώς κάτω από το αναπάντητο, μας κάνει να φαινόμαστε ανασφαλείς, ανυπόμονοι και απελπισμένοι για λίγη προσοχή.
Απλά το διάβασε και το αγνόησε
Συχνά μάλιστα, πράγματι οι τρεις παραπάνω ιδιότητες περιγράφουν την περίπτωσή μας. Ωστόσο, ίσως καλύτερα να μην το πολυδιαφημίζουμε κιόλας. Συμπερασματικά, αν δούμε ότι κάποιος/α ενώ συνηθίζει να είναι ενεργός/ή στα κοινωνικά δίκτυα ή να διατηρεί μια καλή σχέση με το κινητό του τηλέφωνο, δεν απαντάει στο μήνυμά μας, η εξήγηση δεν βρίσκεται στο ότι το μήνυμά μας δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή του/της. Απλά το διάβασε και το αγνόησε ή κάποιοι άλλοι λόγοι τον/την υποχρεώνουν να μην συνεχίσει τη συζήτηση. Ας μην τον/την φέρουμε σε δύσκολη θέση, ενώ παράλληλα εκθέτουμε τον εαυτό μας σε δυσμενή σχόλια.