Πρωθυπουργός Νέας Ζηλανδίας παραίτηση: «Συγγνώμη, λάθος» λέει το BBC για σεξιστικό τίτλο

ΚΟΣΜΟΣ

Πρωθυπουργός Νέας Ζηλανδίας παραίτηση: «Συγγνώμη, λάθος» λέει το BBC για σεξιστικό τίτλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πρωθυπουργός Νέας Ζηλανδίας παραίτηση: «Η Τζασίντα Άρντερν παραιτείται: μπορούν πράγματι οι γυναίκες να τα έχουν όλα;»

20.01.2023 | 17:18

Έπειτα από κατηγορίες για σεξισμό, το BBC παραδέχθηκε ότι ο τίτλος σε μια είδηση αναφορικά με την παραίτηση της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, ήταν «ακατάλληλος». Η 42χρονη ανακοίνωσε χθες ότι θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά της στις αρχές Φεβρουαρίου ύστερα από πεντέμισι χρόνια στην εξουσία, λέγοντας ότι «δεν έχει πλέον την ενέργεια» για μια νέα θητεία. Καλύπτοντας την είδηση, το BBC World κοινοποίησε στη συνέχεια ένα άρθρο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο: «Η Τζασίντα Άρντερν παραιτείται: μπορούν πράγματι οι γυναίκες να τα έχουν όλα;». Η φράση προκάλεσε σάλο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς χρήστες του διαδικτύου να κάνουν λόγο για σεξισμό. «Γρήγορα αναγνωρίσαμε ότι ο αρχικός τίτλος δεν ήταν κατάλληλος και τον αλλάξαμε. Διαγράψαμε επίσης το σχετικό tweet» με το άρθρο, ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος του BBC στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Είναι ντροπή»

«Σε ποιον κόσμο ζείτε;» διερωτήθηκε ένας οργισμένος χρήστης του Twitter. «Είναι ντροπή, BBCWorld», κατήγγειλε μια άλλη. «Η Τζασίντα Άρντερν υπήρξε για χρόνια ηγέτιδα και διεθνής ηρωίδα. Χάρη σε αυτήν, πολλές άλλες γυναίκες έχουν μεγαλύτερες φιλοδοξίες και θα γνωρίσουν μεγαλύτερη επιτυχία. Εκείνη τα έκανε όλα».

Κατά τη διάρκεια της θητείας της, η Άρντερν αντιμετώπισε την πανδημία Covid-19, μια φονική ηφαιστειακή έκρηξη και τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας, τη σφαγή 51 πιστών μουσουλμάνων σε ένα τέμενος του Κράισττσερτς από έναν ρατσιστή υπέρμαχο της υπεροχής της λευκής φυλής το 2019.

Πολύ δημοφιλής στο εξωτερικό, έχοντας κοσμήσει εξώφυλλα των περιοδικών Vogue και Time, απολαμβάνει εδώ και καιρό ποσοστά αποδοχής ρεκόρ και στη Νέα Ζηλανδία, όπου τα μέσα ενημέρωσης ορισμένες φορές μιλούν ακόμη και για “Jacindamania”, για «μανία για την Τζασίντα».

Exit mobile version