Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

23

Δεκεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / 7.000 αντίτυπα με τον «Χρυσό οδηγό ασφάλειας για το διαδίκτυο» διένειμε στους μαθητές ο Δήμος Φυλής
Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – Ιντερνέτ 7η Φεβρουαρίου 2023

7.000 αντίτυπα με τον «Χρυσό οδηγό ασφάλειας για το διαδίκτυο» διένειμε στους μαθητές ο Δήμος Φυλής

Με ιδιαίτερη ευαισθησία για τους μαθητές και τη Σχολική Κοινότητα ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Φυλής Νίκος Χατζητρακόσιας, τηρώντας και φέτος τις κατευθύνσεις του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, διένειμε 7.000 αντίτυπα σε μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, με τον “χρυσό δεκάλογο” για ένα ασφαλές Ίντερνετ. Το πολύτιμο έντυπο […]

Με ιδιαίτερη ευαισθησία για τους μαθητές και τη Σχολική Κοινότητα ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Φυλής Νίκος Χατζητρακόσιας, τηρώντας και φέτος τις κατευθύνσεις του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, διένειμε 7.000 αντίτυπα σε μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, με τον “χρυσό δεκάλογο” για ένα ασφαλές Ίντερνετ.

Το πολύτιμο έντυπο που πήραν στα χέρια τους οι μαθητές αναφέρει τα  εξής:

Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ασφαλούς χρήσης διαδικτύου (ιντερνέτ), σας παρέχουμε τον παρακάτω «δεκάλογο οδηγιών», ιδιαίτερα χρήσιμο για την προστασία παιδιών και ενηλίκων.

  1. Μάθετε τη σωστή χρήση και τις λειτουργίες του διαδικτύου μαζί με τα παιδιά, γιατί η φοβία για το «άγνωστο ιντερνέτ» είναι κακός σύμβουλος.
  2. Εγκαταστήστε τον υπολογιστή των παιδιών σε χώρο όπου υπάρχει άνετη πρόσβαση ώστε να μην δίνετε την εντύπωση ότι είναι κρυμμένος ή απαγορευμένος.
  3. Πρέπει να γίνει κατανοητό, πως αν μια ιστοσελίδα έχει ωραία εμφάνιση δε σημαίνει ότι και το περιεχόμενό της είναι αληθινό και αξιόπιστο.
  4. Ενημερωθείτε για τους τυχών κινδύνους σε συνομιλίες στους διαδικτυακούς χώρους ανταλλαγής απόψεων (chat rooms, facebook κ.α.).
  5. Παροτρύνετε τα παιδιά να σας  εμπιστεύονται οτιδήποτε τα κάνει να νιώθουν άβολα. Να θυμάστε ότι η πρόσβαση σε δίκτυα με ακατάλληλο περιεχόμενο γίνεται συχνά τυχαία.
  6. Συμβουλεύστε τα παιδιά να μην δίνουν ποτέ προσωπικά τους στοιχεία σε ανθρώπους που έχουν γνωρίσει στο ιντερνέτ ή σε διάφορες ιστοσελίδες.
  7. Πείτε στα παιδιά να μην ανοίγουν και απαντούν σε άγνωστα μηνύματα και να σας ενημερώνουν αν τα συναντήσουν.
  8. Βεβαιωθείτε ότι δεν ξεπερνούν τα φυσιολογικά όρια χρήσης του διαδικτύου καθημερινά.
  9. Μάθετε για τους φίλους που έκαναν τα παιδιά στο ιντερνέτ και βεβαιωθείτε ότι δε θα τους συναντήσουν χωρίς την έγκριση και την παρουσία σας.
  10. Προσπαθήστε να είστε παρόντες διακριτικά κατά την χρήση του ιντερνέτ από τα παιδιά κι αν αυτό δεν γίνεται πάντα εξετάστε τη χρησιμοποίηση ειδικών φίλτρων προστασίας.
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις