O τέλειος τραχανάς: Με 3 υλικά
Ο τραχανάς είναι μία κατεξοχήν παραδοσιακή ελληνική συνταγή που έχουμε αγαπήσει όλοι από μικροί. Πρόκειται για το πιο λαχταριστό ελληνικό superfood και με βάση τον τραχανά μπορούμε να δημιουργήσουμε τα πιο ζεστά πιάτα, ιδανικά για κρύες χειμωνιάτικες νύχτες. Συγκεκριμένα, η αχνιστή χυλωμένη σούπα τραχανά αποτελεί ένα χορταστικό φαγητό με πλούσια γεύση και παρασκευάζεται γρήγορα και πανεύκολα. Εμείς βρήκαμε μία πανεύκολη και λαχταριστή συνταγή στην ιστοσελίδα super syntages για σούπα έτοιμου, ξινού τραχανά με φέτα. Η συνταγή χρησιμοποιεί ελάχιστα υλικά και το μυστικό της γεύσης κρύβεται στην απλότητα. Το σημαντικότερο εν προκειμένω είναι η καλή ποιότητα της πρώτης ύλης!
Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού τραχανάς ξινός
150 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 φλιτζάνια νερό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Παραδοσιακή ελληνική συνταγή είναι ο τραχανάς, ιδανικός για τον χειμώνα και το κρύο. Εδώ χρησιμοποιούμε έτοιμο ξινό τραχανά από το σούπερ μάρκετ, αν και να ξέρετε ότι μπορείτε να φτιάξετε και τραχανά μόνοι σας! Άλλωστε ο τραχανάς είναι σπιτικό ζυμαρικό. Η παρακάτω συνταγή είναι για 4 άτομα και τρώτε το πολύ σε 20 λεπτά.
Βάζουμε 4 φλυτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε. Αν θέλετε να είναι πιο νερουλή η σούπα, προσθέστε κι άλλο ένα ποτήρι.
Όταν το νερό βράσει, προσθέτουμε τον τραχανά, το ελαιόλαδο και αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει στο κάτω μέρος της κατσαρόλας.
Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια. Το πόση φέτα θα βάλετε τελικά εξαρτάται από σας.
Μόλις το μείγμα αρχίζει να βράζει, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε συνεχώς για να γίνει ομογενές το μείγμα.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται παραπάνω αλάτι.
Δε σταματάμε να ανακατεύουμε.
Σε 15 λεπτά, η σούπα μας με τον τραχανά θα αρχίσει να χυλώνει.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και η σούπα τραχανά με φέτα είναι έτοιμη.
Σερβίρουμε τον τραχανά ζεστό και αν θέλουμε προσθέτουμε πιπέρι και λίγα κρουτόν ή ψημένο ψωμάκι σε κυβάκια όπως στη φωτογραφία της συνταγής.
Τips:
Στα χωριά, αντί για ελαιόλαδο έβαζαν φρέσκο βούτυρο. Αν έχετε φρέσκο βούτυρο, χρησιμοποιήσετε το για ακόμα πλουσιότερη γεύση!
Όσο περισσότερο αφήσετε τον τραχανά να βράσει τόσο περισσότερο χυλώνει. Αν προτιμάτε τραχανά σούπα νερουλή, βγάλτε το αμέσως. Αν τον προτιμάτε πιο πηχτό, όπως στη φωτογραφία, αφήστε να βράσει τον 2-3 λεπτά παραπάνω ανακατεύοντας.