Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ομάδα βόλεϊ – Τουρκία σεισμός: Θρήνος για μαθητές από την Αμμόχωστο
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ομάδα βόλεϊ – Τουρκία σεισμός: Θρήνος για μαθητές από την Αμμόχωστο

Ομάδα βόλεϊ - Τουρκία σεισμός: 16 άψυχα σώματα βρέθηκαν στα ερείπια

Θρήνος στα συντρίμμια της Τουρκίας για ομάδα βόλεϊ από την Αμμόχωστο, που βρέθηκε για τουρνουά στην περιοχή Αντιγιαμάν, την ημέρα του φονικού σεισμού. Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών που αναμεταδίδει η ΕΡΤ, τα άψυχα σώματα 16 ανθρώπων βρέθηκαν στα ερείπια του ξενοδοχείου Isias, όπου διέμενε η ομάδα των 39 ατόμων. Το επταώροφο ξενοδοχείο, όπου διέμεναν τα παιδιά, μαζί με γονείς καθηγητές από το Turkish Maarif College της Αμμοχώστου, κατέρρευσε από τον σεισμό. Τέσσερα άτομα της ομάδας κατάφεραν να βγουν από τα ερείπια με δικά τους μέσα αμέσως μετά τον σεισμό. Η μικρότερη εκ των μαθητών (αγοριών και κοριτσιών) που βρέθηκαν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι 14 ετών.

Συνολικά, ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία αυξήθηκε στους 18.342 μέχρι το πρωί της Παρασκευής και ο αριθμός των τραυματιών ανήλθε σε 74.242, ανακοίνωσε η αρχή διαχείρισης καταστροφών της γειτονικής χώρας (AFAD). Στη Συρία, περισσότεροι από 3.300 έχουν σκοτωθεί, αν και οι διασώστες είπαν ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι παραμένουν κάτω από τα ερείπια. Το επίσημο άθροισμα των στοιχείων για τους νεκρούς από τις ελεγχόμενες από την κυβέρνηση και τους αντάρτες περιοχές ανέρχεται προς το παρόν στους 3.377.Ηδη ο διπλός σεισμός των 7,8 και 7,7 Ρίχτερ της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου αποτελεί την έβδομη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή σε απόλυτο αριθμό θανάτων στον κόσμο κατά τον 21ο αιώνα, ξεπερνώντας τον σεισμό και το τσουνάμι στην Ιαπωνία το 2011.

Σοκαριστικό βίντεο: «Άνοιξε» η Γη στα δύο

Σοκαριστικό είναι το βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες από τη στιγμή που ο εγκέλαδος «χτυπά» την Τουρκία. Τα 7,8 Ρίχτερ κάνουν το έδαφος να τρέμει, ενώ φαίνεται σαν να έχει ανοίξει η γη στη μέση. Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας για τον φονικό σεισμό, έγραψε στο Facebook: «Η εμφάνιση του ρήγματος στην επιφάνεια αποτελεί κορυφαία επιστημονική παρατήρηση, δεδομένου ότι συνδυάζονται τα ενόργανα δεδομένα με επιτόπιες παρατηρήσεις. Τα στοιχεία της σεισμικής διάρρηξης στην επιφάνεια θα αναλυθούν, γεωμετρικά, κινηματικά και δυναμικά, έτσι ώστε να αποκτηθεί ολοκληρωμένη εικόνα για το σεισμοτεκτονικό πλαίσιο».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις