Ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά είναι το τιραμισού. Ένα αυθεντικό, ιταλικό γλυκό που λιώνει στο στόμα. Η γεύση του είναι δροσερή και ελαφριά, και δε σε λιγώνει ούτε σε βαραίνει καθόλου. Υπάρχουν αμέτρητες διαφορετικές παραλλαγές της πολυαγαπημένης ιταλικής λιχουδιάς, άλλες πιο δύσκολες και περίπλοκες, άλλες πιο απλές και γρήγορες, άλλες πιο «πλούσιες» σε ζάχαρη και λιπαρά και άλλες πιο διαίτης. Στο Bovary βρήκαμε μια ιδιαίτερη συνταγή για την πιο υγιεινή εκδοχή τιραμισού που μπορείτε να φανταστείτε. Xωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι και χωρίς αυγά, η διαχειρίστρια της σελίδας One Day One Recipe μας δείχνει πως να φτιάξουμε ένα διαίτης τιραμισού στο πι και φι.
Υλικά
1 μαύρος καφές
300 ml γιαούρτι γλυκό
80 γρ. κέικ ρυζιού
Κακάο χωρίς ζάχαρη
Λίγο γάλα (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ)
Εκτέλεση
Eτοιμάστε μία κούπα σκέτο καφέ (αν θέλετε προσθέστε γάλα).
Αλείψτε μια στρώση γιαουρτιού σε ένα γυάλινο σκεύος.
Βουτήξτε τις ρυζογκοφρέτες στον καφέ, σπάστε τις στη μέση και τοποθετήστε τις πάνω απ’ τη στρώση γιαουρτιού.
Επαναλάβετε μία ακόμη φορά τις στρώσεις γιαουρτιού και ρυζογκοφρετών.
Αλείψτε μια ακόμη στρώση γιαουρτιού και βάλτε το σκεύος στο ψυγείο για 30΄.
Πασπαλίστε με κακάο.
Tips:
1 – Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με ένα vegan γιαούρτι.
2 – Ο καφές μπορεί να αντικατασταθεί από σοκολατούχο γάλα.