Κώστας Καραμανλής υποψηφιότητα 2023: Θα “κατέβει” στις εκλογές;

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Καραμανλής υποψηφιότητα 2023: Θα “κατέβει” στις εκλογές;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κώστας Καραμανλής υποψηφιότητα 2023: Όλα δείχνουν πως επιστρέφει στην Α' Θεσσαλονίκης

16.02.2023 | 07:01

Μυστήριο επικρατεί τα τελευταία 24ωρα με την υποψηφιότητα – ή όχι – του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, την ώρα που οι ψίθυροι για “κάθοδό” του στις εκλογές δε λένε να σταματήσουν. Τον τελευταίο καιρό έχουν φουντώσει οι φήμες ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν προτίθεται να επανέλθει ενεργά στο προσκήνιο, ωστόσο πληροφορίες θέλουν να “κατεβαίνει” και στη συνέχεια να αποχωρεί.  Αυτή τη στιγμή, προσθέτει, ο Κώστας Καραμανλής γράφει και σβήνει, μιλά συνεχώς στο τηλέφωνο, σταθμίζοντας όλες τις παραμέτρους, και ζυγίζει τα πράγματα. Την απόφασή του αναμένεται να λάβει τα επόμενα 24ωρα και θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής θα είναι ξανά υποψήφιος, και μάλιστα στην Α’ Θεσσαλονίκης, αφήνοντας στην άκρη ρήξεις, ενισχύεται και από την πρόσφατη περιοδεία του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι μία από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες δικαιούται να θέσει υποψηφιότητα ως αρχηγός κόμματος, θα είναι ο Έβρος.

Ο συμβολισμός

Η κίνηση αυτή του αρχηγού της ΝΔ έχει έναν σαφή συμβολισμό, αλλά και μία εκλογική σκοπιμότητα. Ο πρωθυπουργός με την υποψηφιότητά του στον Έβρο αφενός θέλει να υπογραμμίσει ότι τα εθνικά θέματα και η θωράκιση των συνόρων αποτελούν ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση και το κόμμα του και αφετέρου, να ενισχύσει το κομματικό φρόνημα ενόψει εκλογών σε μια περιοχή όπου η ΝΔ εμφανίζει προβλήματα. Η υποψηφιότητα Μητσοτάκη στον Έβρο έχει όμως και δεύτερη ανάγνωση, σύμφωνα με έμπειρα στελέχη της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα. Η απόφαση ο πρωθυπουργός να είναι υποψήφιος σε μια βορειοελλαδική περιφέρεια προμηνύει νέα υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή, στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου εκλέγεται πάντα.






Exit mobile version