Κίνα – Ρωσία όπλα: Στο “κόκκινο” οι σχέσεις Πεκίνου – Ουάσιγκτον

ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα – Ρωσία όπλα: Στο “κόκκινο” οι σχέσεις Πεκίνου – Ουάσιγκτον

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Η Κίνα δεν θα αποδεχθεί επίσης ποτέ τις αμερικανικές επικρίσεις για τις σινορωσικές σχέσεις, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας

20.02.2023 | 11:25

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να διατυπώνουν απαιτήσεις από την Κίνα, υπογράμμισε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών. «Δεν αποδεχόμαστε πιέσεις ούτε καταναγκασμούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Ουάνγκ Ουενμπίν απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, όταν ερωτήθηκε σχετικά με την προειδοποίηση που διατύπωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν προς την Κίνα να μην βοηθάει τη Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία. Η Κίνα δεν θα αποδεχθεί επίσης ποτέ τις αμερικανικές επικρίσεις για τις σινορωσικές σχέσεις, πρόσθεσε ο κινέζος εκπρόσωπος.

«Η συνολική στρατιωτική σύμπραξη συνεργασίας της Κίνας βασίζεται στη μη αντιπαράθεση και τη μη στόχευση τρίτων μερών και βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο της κυριαρχίας δύο ανεξάρτητων χωρών», υπογράμμισε ο Ουάνγκ Ουενμπίν απαντώντας σε ερώτηση για τη συνάντηση το σαββατοκύριακο του κορυφαίου κινέζου διπλωμάτη Ουάνγκ Γι με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ακόμη, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την εκτόξευση, νωρίτερα σήμερα, βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, πως η Κίνα ανησυχεί για τις εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο. «Η θέση της Κίνας δεν έχει αλλάξει», δήλωσε ο Ουάνγκ Ουενμπίν. Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα άλλους δύο βαλλιστικούς πυραύλους από την ανατολική ακτή της.

Exit mobile version