Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο συνταγή: Ακόμα και για αρχάριους!
Τι καλύτερο από νόστιμα τυροπιτάκια για πρωινό, ώστε να ξεκινήσει όμορφα και χορταστικά τη μέρα μας; Υπάρχει μία πολύ εύκολη συνταγή για αφράτα τυροπιτάκια χωρίς φύλλο, που γίνεται μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.
Τι θα χρειαστούμε (για περίπου 20 τυροπιτάκια):
- 1 φαρίνα (500 γραμμ.)
- 2 αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- Μισό κεσεδάκι ελαιόλαδο
- 350 γραμμάρια φέτα
- Λίγο τυρί τριμμένο
- 1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
- Λίγο πιπέρι
Η εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σ’ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ρευστό και να κολλάει λίγο στο χέρι.
Στη συνέχεια πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια.
Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο του αυγού για να γυαλίζουν.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά.
Extra tip: Η συνταγή επιδέχεται παραλλαγές και εκτός από τριμμένο τυρί, μπορείτε να προσθέσετε ό,τι άλλο σας αρέσει όπως π.χ προσθέσετε μπέικον ή ζαμπόν.\