Καραμανλής – Μητσοτάκης εκλογές 2023: Το παρασκήνιο της “αποχώρησης”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής – Μητσοτάκης εκλογές 2023: Το παρασκήνιο της “αποχώρησης”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Καραμανλής - Μητσοτάκης εκλογές 2023: Το παρασκήνιο της απόφασης Καραμανλή

21.02.2023 | 14:05

Την απόφασή του να μην κατέβει στις εκλογές έκανε γνωστή στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, δηλώνοντας την υποστήριξή του στον επερχόμενο προεκλογικό αγώνα της ΝΔ. Την Δευτέρα το απόγευμα υπήρξε τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Κώστα Καραμανλή, με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, και κατά τη διάρκεια της συνομιλίας -που έγινε σε καλό κλίμα- ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές. «Έχω πάρει τις αποφάσεις μου, έκλεισε αυτός ο κύκλος για εμένα», είπε ο πρώην πρωθυπουργός, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του απαντά «το σέβομαι». Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη «φεύγω τώρα που η παράταξη είναι ισχυρή, είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές».

Ο Κώστας Καραμανλής, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δήλωσε πως μπορεί να μην κατέβει ο ίδιος ως υποψήφιος, αλλά θα είναι παρών και θα στηρίξει την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να ζήτησε από τον Κώστα Καραμανλή να κάνει μια ομιλία σε εκδήλωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, κάτι το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να αποδέχτηκε.

Καραμανλής: «Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας»

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου, δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί σχεδόν μισό αιώνα. Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες», αναφέρει στη δήλωσή του ο Κώστας Καραμανλής.

Μητσοτάκης: «Ο Κ. Καραμανλής θα είναι παρών στη μάχη»

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και στον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική. Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατρίδα και το κόμμα μας. Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ανακοίνωσή του.

Κώστας Καραμανλής μετά την απόσυρση του πρώην πρωθυπουργού: Ενωμένη όσο ποτέ η ΝΔ στις εκλογές

Με δήλωσή του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Ax.Καραμανλής αναφορικά με την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές τόνισε πως κλείνει μια μεγάλη κοινοβουλευτική διαδρομή. Προσθέτει μάλιστα πως ήταν ο αρχηγός που συνέδεσε απόλυτα τη δική του πορεία με το εθνικό και το πατριωτικό συμφέρον, ενώ τονίζει ότι η ΝΔ πάει σε εκλογές ενωμένη όσο ποτέ.

Η δήλωση του Κώστα Αχ. Καραμανλή

Με πολύ μεγάλη συγκίνηση, έμαθα την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές. Είναι ο μακροβιότερος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε πρωθυπουργός για πεντέμισι χρόνια και ο αρχηγός που συνέδεσε απόλυτα τη δική του πορεία με το εθνικό και το πατριωτικό συμφέρον. Κλείνει, λοιπόν, μια μεγάλη κοινοβουλευτική διαδρομή. Η Νέα Δημοκρατία πάει σε εκλογές ενωμένη όσο ποτέ, με βάση τις αρχές και τις παρακαταθήκες του ιδρυτή μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Η παράταξή μας παραμένει ζωντανή, παραμένει όρθια. Διότι παραμένει πιστή στις αρχές της, χωρίς να παύει να διευρύνεται και να ανανεώνεται πάντα.

Υμνοι Καμμένου στον Καραμανλή για την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος

Ο Πάνος Καμμένος ακολούθησε τον πρωθυπουργό – στις πρώτες αντιδράσεις για την αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από την πολιτική. Ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος υπήρξε υπουργός στην κυβέρνηση Καραμανλή πριν δημιουργήσει τους ΑΝΕΛ και γίνει κυβερνητικός εταίρος στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, στην ανάρτησή του στο Twitter αναφέρεται με ιδιαίτερα θερμά λόγια στον πρώην πρωθυπουργό, τον οποίον αποθεώνει ονομάζοντάς τον “Ηγέτη”. Μάλιστα, αναφέρεται σε έγκλημα του λαού το 2009.

“Όταν ο Ελληνικός Λαός μάθει το μέγεθος του Ηγέτη Έλληνα Κώστα Καραμανλή και το τι έχει κάνει για την Πατρίδα, τότε θα καταλάβει τι έγκλημα έκανε το 2009…” έγραψε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος για τον Κώστα Καραμανλή.

Exit mobile version