Εύκολος χαλβάς με ταχίνι - συνταγή: Η συνταγή είναι της Emily Vagia
Ο χαλβάς σε όλες τις παραλλαγές του είναι υπέροχος και κανένας δεν μπορεί να του αντισταθεί. Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς και εκείνος των Φαρσάλων έχουν κερδίσει φανατικό κοινό, ωστόσο η παραλλαγή του χαλβά που σου έχουμε για σήμερα είναι καλύτερος όλων, όχι μόνο για τη γεύση του αλλά και για τις ελάχιστες θερμίδες του. Δεν είναι μυστικό πως κάθε κουταλιά χαλβά κρύβει μέσα της αρκετή ζάχαρη, σε αυτή τη συνταγή όμως δεν έχεις ούτε κόκκο ενώ δεν θα χρειαστεί να ανάψεις και καθόλου την κουζίνα.
Η συνταγή είναι της Emily Vagia
Χαλβάς με 2 υλικά χωρίς ίχνος ζάχαρη
Υλικά:
3/4 φλ. χουρμάδες
1 φλ. Ταχίνι
Προαιρετικά: Φστίκι Αιγίνης τριμμένο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Ξεκινήστε μουλιάζοντας τους χουρμάδες σας σε ζεστό νερό για 20 λεπτά. Βγάλτε τους από το νερό και ρίξτε τους στο μούλτι μαζί με το ταχίνι. Χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρετε σε ταψάκι και απλώστε έτσι ώστε να πάει παντού ο χαλβάς. Ρίξτε από πάνω τριμμένο φιστίκι αν θέλετε. Βάλτε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 1 ώρα. Βγάλτε και κόψτε σε κομματάκια.
Διατηρείτε τον χαλβά σας στην κατάψυξη και βγάζετε το για μερικά λεπτά πριν τον φάτε κάθε φορά.