Οι “σεισμολόγοι” και η “παγκόσμια οργάνωση θεραπείας”

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι “σεισμολόγοι” και η “παγκόσμια οργάνωση θεραπείας”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Οι δήθεν εκπρόσωποι της «Παγκόσμιας Οργάνωσης Θεραπείας»

28.02.2023 | 15:09

Οι «σεισμολόγοι» και οι «εκπρόσωποι» της… Παγκόσμιας Οργάνωσης Θεραπείας». Δύο ιδιότητες, που ακουμπάνε πάνω στην ανησυχία και τον τρόμο για τους σεισμούς και τα  χρόνια προβλήματα υγείας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αυτές τις ιδιότητες, με κυνισμό κι απανθρωπιά χρησιμοποίησαν σε διαφορετικές περιπτώσεις δράστες απατών, προκειμένου να υφαρπάξουν από φοβισμένους ανθρώπους, χρηματικά ποσά. Οι δήθεν εκπρόσωποι της «Παγκόσμιας Οργάνωσης Θεραπείας», διέπραξαν την κτηνωδία στο Δήλεσι Βοιωτίας. Θύμα μια 72χρονη, ο γιος της οποίας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Οι δράστες, τους οποίους αναζητεί παντού η Αστυνομία, πληροφορήθηκαν το πρόβλημα της γυναίκας, ξεκίνησαν τις τηλεφωνικές επαφές μαζί της  και κατάφεραν να κερδίσουν, σταδιακά, την εμπιστοσύνη της.

Μέσω των τηλεφωνικών επικοινωνιών, οι οποίες φέρονται να διήρκεσαν από 23 Ιανουαρίου έως και 8 Φεβρουαρίου, έπεισαν την 72χρονη να τους καταβάλει τμηματικά, σε ξένο λογαριασμό, συνολικά το ποσό των 46.683 ευρώ. Όταν η ηλικιωμένη κατάλαβε πως πρόκειται για απάτη, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας για να υποβάλλει μήνυση σε βάρος των άγνωστων δραστών, με την ΕΛ.ΑΣ. να ξεκινά έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Ο “σεισμός” στην Πρέβεζα

Η απάτη, με την επίκληση του φόβου δήθεν «επικείμενου σεισμού συνέβη με θύμα μία ηλικιωμένη στην Πρέβεζα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ζηρού, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός άνδρα,  ο οποίος, μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους, ο οποίος αναζητείται κατάφεραν να πείσουν ηλικιωμένη να βγει από το σπίτι της, λέγοντάς της ότι επίκειται μεγάλος σεισμός! Αφού η γυναίκα βγήκε, της αφαίρεσαν το πορτοφόλι με χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν. Σε βάρος του ενός κατηγορούμενου σχηματίσθηκε δικογραφία η οποία υποβλήθηκε  στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να ταυτοποιήσουν και τον δεύτερο «σεισμολόγο» στην προσπάθειά τους να μην γίνει δυνατό να τρομοκρατηθεί άλλος πολίτης με τέτοιες,  εγκληματικές ενέργειες.

Ο 38χρονος στην Αγία Παρασκευή

Και επειδή οι απάτες δεν έχουν τέλος, ένας 38χρονος, που δρούσε σε Γέρακα, Χαλάνδρι, Αμπελόκηπους, κυρίως με ληστείες-κλοπές, διέπραττε και απάτες. «Στις περιπτώσεις απατών», ανακοίνωσε η Αστυνομία  «μετέβαινε σε καταστήματα, που εμπορεύονται προπληρωμένες κάρτες και ενώ οι υπάλληλοι προχωρούσαν στην έκδοση τους, ο 38χρονος προέβαινε στη βιντεοσκόπηση των απαιτούμενων κωδικών. Στη συνέχεια, λόγω αδυναμίας ηλεκτρονικής πληρωμής ελλείψει του απαιτούμενου υπολοίπου, γνωστοποιούσε στους υπαλλήλους ότι δεν επιθυμεί τη συναλλαγή, αποχωρούσε και εξαργύρωνε τις κάρτες, κάνοντας χρήση των κωδικών που είχε υποκλέψει προηγουμένως». Ο συγκεκριμένος συνελήφθη στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, στην Αγία Παρασκευή, κατηγορούμενος για ληστεία, κλοπή, απάτη (τετελεσμένες και σε απόπειρα) κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων.

Exit mobile version