Η εβδομαδιαία κατανάλωση ψαριού συστήνεται από τους γιατρούς. Όμως, η προετοιμασία του είναι πολλές φορές κουραστική. Και αν αφήσουμε στην άκρη τις μυρωδιές, η μεγαλύτερη δυσκολία που παρουσιάζει το ψήσιμο του ψαριού είναι το πώς θα καταφέρεις να το βγάλεις… αλώβητο από τη σχάρα. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Σίγουρα το κολλημένο ψάρι στη σχάρα είναι κάτι που έχουν αντιμετωπίσει όλοι. Υπάρχει όμως ένα κόλπο που βοηθά να αποφευχθεί αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη.
Ποιο είναι το κόλπο αυτό; Να μην βάλετε απευθείας στη σχάρα το ψάρι . Πριν το βάλετε στη σχάρα, να απλώσετε φέτες λεμονιού στη σχάρα. Τοποθετήστε το ψάρι πάνω στα κομμένα λεμόνια. Με αυτόν τον τρόπο, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κολλήσει το ψάρι σας. Επίσης, θα του δώσετε αυτομάτως μια υπέροχη γεύση. Και φυσικά για να ψήσετε το ψάρι με αυτόν τον τρόπο δεν είναι ανάγκη να το βάλετε στη σχάρα αλλά και στο ταψί, ή στην ψηστιέρα.