Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

19

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Hellenic Train – Τέμπη: Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση
ΕΛΛΑΔΑ

Hellenic Train – Τέμπη: Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση

Hellenic Train - Τέμπη: Στους 32 οι νεκροί - Νοσηλεύονται 53 επιβάτες

Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό τραυματιών και εγκλωβισμένων στα Τέμπη, στο σημείο όπου εκτροχιάστηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης (28/02) τα δύο πρώτα βαγόνια επιβατικής αμαξοστοιχίας, μετά τη σύγκρουσή της με εμπορευματική.  Την ώρα της σύγκρουσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία Hellenic Train, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αθήνα η αμαξοστοιχία μετέφερε 430 ανθρώπους και στη Λάρισα αποβιβάστηκαν περίπου 80, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν τη διαδρομή μέχρι τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων.

Για το τραγικό δυστύχημα η εταιρεία σε ανακοίνωση της αναφέρει

«Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες».

Στους 32 οι νεκροί – Νοσηλεύονται 53 επιβάτες

Στους 32 ανέρχονται οι νεκροί από τη φονική σύγκρουση επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία έξω από τη Λάρισα. Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες, η πυροσβεστική ανακοίνωσε στις 6:20 τα ξημερώματα ότι υπάρχουν 32 νεκροί και 85 τραυματίες, ενώ υπάρχουν και εγκλωβισμένοι επιβάτες της αμαξοστοιχίας, η οποία λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο, λίγο έξω από τη Λάρισα. Σε νέα ενημέρωση στις 07:30 έδωσε τηλέφωνα επικοινωνίας για συγγενείς επιβατών των τρένων που συγκρούστηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Λάρισα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου οι συγγενείς των επιβατών μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 2410 683175 και 2410 683176. Όπως είπε η ίδια στο νοσοκομείο Λάρισας έχει ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης νεκρών ενώ για την οριστική αναγνώριση θα πρέπει να γίνει διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι «η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων παραμένει σε εξέλιξη εξηγώντας ότι «αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες έρευνας έχουν επικεντρωθεί στα δύο πρώτα βαγόνια που έχουν ανασηκωθεί με τη βοήθεια γερανοφόρων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις